LIFESTYLE

Fetiță de 11 ani din Dâmbovița, dispărută vineri, găsită decedată. Suspectul, cetățean străin, ar fi părăsit țara. Poliția aduce mulțumiri partenerilor de căutări

Adriana, o fetiță de 11 ani din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, a dispărut vineri după-amiază, în timp ce se îndrepta spre casă, de la școala din localitate. Deși avea de parcurs un drum de doar 4-5 minute, fetița nu s-a mai întors de la școală, iar părinții au anunțat, încă de vineri seara, dispariția acesteia prin 112.

În urma căutărilor, corpul fetiței a fost descoperit duminică după-amiază, la aproximativ 2 km de locuința părintească. Caz rezolvat, și-a spus IPJ Dâmbovița care a organizat o conferință de presă la care a participat și procurorul de caz. La începutul conferinței, reprezentantul IPJ Dâmbovița a adus mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în căutarea fetiței. Ca și cum operațiunea ar fi fost un succes. În realitate, lucrurile nu stau deloc așa.

Fetița prezintă urme de violență pe corp, ca urmare, cel mai probabil a fost ucisă, recunosc polițiștii. Aceștia mai spun că moartea fetiței ar fi survenit la puțin timp după dispariție și înainte ca familia să anunțe dispariția acesteia. Există un cerc de suspecți, printre aceștia numărându-se un cetățean străin, au transmis polițiștii, alături de informația că a fost deschis un dosar penal in REM (adică, se cercetează deocamdată faptele, nu persoane) ce are ca obiect infracțiunile de omor și lipsire de libertate.

Polițiștii au refuzat să dezvăluie amănunte despre cetățeanul străin care e suspect. Presa centrală susține însă că acesta ar fi de naționalitate olandeză, că ar fi fost audiat de poliție, dar puțin după aceea, ar fi părăsit țara.

Operațiunea de căutare ar fi fost un succes demn de laudă și de mulțumiri, dacă aceasta ar fi dus la recuperarea în viață a fetiței dispărute. Dar, din parte cealaltă, a oamenilor legii, situația se vede, se pare, altfel, de vreme ce conferința de presă a IPJ Dâmbovița a început cu laudele și mulțumirile polițiștilor.