ACTUALITATE

Final de poveste în lacrimi! Părăsim Euro după înfrângerea din final cu Germania!

Am sperat 45 de minute că vom juca în finala de Udine, dar finalul le-a aparținut germanilor, mai odihniți și mai lucizi! Nu plângeți, ați fost MAGNIFICI!

Bologna e un oraș aflat sub cod roșu de căldură. 41 de grade la startul partidei, dar acolo jos, pe gazon probabil că sunt peste 45. Oare ce-or simți jucătorii lui Rădoi?
Se respiră atât de greu, încât crezi că ești într-un vulcan!
Stadionul Dall’Ara se umple ușor, ușor, sunt mii de fani români veniți din toată lumea. Ne povestesc pe stradă cum acest fenomen incredibil, naționala U21, i-a convins să se urce în primul avion și să vină la Bologna pentru semifinala cu Germania.
Sunt oameni veniți tocmai din Canada, dar care spun că niciun sacrificiu nu e prea mare pentru acești băieți.

Vulcanul de pe Dall’Ara dă efectiv în clocot atunci când ai noștri ies la încălzire. Wow, wow, wow! Atunci înțelegi că toată energia transmisă din tribune, de la TV din țară și din toate colțurile lumii e absorbită ca într-un burete de acești băieți.

Nebunii frumoși ai României, puștii care îmbracă mantia de supereroi și care devin idoli pentru o nouă generație.
Începe meciul. Din nou gândul zboară la cei din teren? Cum respiră oare, ce au acum în minte, la ce se gândesc!?

Își rotesc capetele spre tribune, sunt 20.000 de români care au uitat de tot, de serviciu, de facultate, de examene și au venit aici. Sunt concentrați, ochii le sclipesc, vocile li se unesc într-una singură la imn, sunt gata! Și acum, hai la luptă!
Jucăm o semifinală de Campionat European, ne ciupim, e oare adevărat? Nemții ne-au studiat și nu fac pași decisivi, nu ne atacă decât atunci când văd spații libere, dar noi suntem un bloc compact.

Dar să nu-i subestimăm. Sunt campioni europeni la această categorie de vârstă, sunt școliți pe la cele mai prestigioase academii și cluburi din Germania.
La prima fază mai periculoasă însă, ne taxează! Amiri scapă direct spre poarta noastră, Manea nu-l poate doborî, iar șutul său se duce în poarta lui Radu. Ce păcat!

Pușcaș e de neoprit

Ne ridicăm, ne scuturăm, privim din nou tribunele care nu obosesc. “Luptăm, luptăm, la Udine jucăm!”, se aude din mii de piepturi. Când ni s-a schimbat mentalitatea, de când credem în marea finală deși tabela arată 1-0 pentru adversari?
E energizantul perfect, pastila pentru recăpătarea încrederii!

Iar replica vine rapid, la cinci minute de la golul lor. Ianis e faultat în careu, israelianul Grinfeld nu vede, lasă jocul să continue, mingea ajunge la Pușcaș, care șutează în bară!
E nevoie de VAR, deși faultul e cât se poate de clar! Centralul revine ne dă ce e al nostru, iar Pușcaș nu iartă!

Suntem echipa pe val, avem moral și avem publicul, jucăm “acasă”! Dominăm Germania, vrem finala, vrem să ajungem la Udinese, cu trofeul pe masă.
Când căldura e tot mai apăsătoare, Ivan găsește centrarea perfectă, direct pe capul lui Pușcaș, iar golgheter-ul nostru nu ratează! E 2-1 pentru , e nebunie în tribune, și putea fi chiar 3-1, dacă Nubel nu respingea incredibil o nouă lovitură de cap a lui Pușcaș.

Ne-ați redat speranța, ne-ați făcut din nou mândri!

Pauza vine cu România în avantaj, după o primă repriză în care am revenit de la 0-1!
Tot ce contează acum e să ne gestionăm energia, să fim împreună, umăr la umăr!
Să luptăm cu inima așa cum știți doar voi să o faceți!
Promititudinea lui Grinfeld
Dar nemții rămân periculoși și marchează repede, dintr-un penalty acordat imediat de centralul israelian Grinfeld, la o tragere de tricou a lui Hagi, undeva la limita dintre 16 metri și careu! Waldschmidt nu ratează, e 2-2, și o luăm de la capăt!
Minutele trec, energia se scurge din ce în ce mai rapid!

Pauzele de hidratare sunt adevărat aur pentru echipa noastră, care soarbe adânc picăturile de apă pe margine!
E oare de ajuns doar puțină apă când totul arde în jurul tău?
Nemții par mai energizați, au avut o zi în plus de odihnă, și dețin controlul. Vin peste noi și au marile ocazii.

Când toată lumea așteaptă prelungirile, nemții marchează din lovitură liberă de la 18 metri. Autor Waldschmidt, cel mai bun marcator al turneului. Iar în prelungiri, tot din lovitură liberă, Amiri face 4-2!
E final de turneu, după 4 meciuri incredibile în care am arătat lumii că avem viitor. Am trăit intens, iar pentru asta vă mulțumim! Pentru că ați luptat până la ultima picătură de energie, pentru că ați fost altfel!

Acum, ridicați capul, ștergeți-vă lacrimile și zâmbiți! În fața voastră urmează alte veri caniculare, alte provocări!
Ați cucerit milioane de inimi! Suntem mândri de voi!

Germania – România 4-2
Au marcat: Amiri (21, 90+4), Waldschmidt (52 – pen, 90) / Pușcaș (26 – pen., 43)
Cartonaș roșu: Alex Pașcanu (90+3)

GERMANIA: 1. Nübel – 3. Klostermann, 4. Tah (c), 5. Baumgartl, 14. Mittelstädt – 6. M. Eggestein (21. Maier 89) – 19. Neuhaus (9. L. Nmecha 79), 8. Dahoud (20. Koch 90+4), 7. Öztunali – 10. Waldschmidt, 18. Amiri. Selecționer: Stefan Kuntz
Rezerve: 12. Müller, 23. Schubert – 11. Richter, 13. J. Eggestein, 15. Anton, 16. Serdar, 17. Uduokhai, 22. Löwen

ROMÂNIA: 1. Radu (c) – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 4. Pașcanu, 3. Ștefan – 21. Băluță, 17. Cicâldău (20. Ciobanu 69) – 8. Man, 10. Hagi, 19. Ivan (7. Coman 55) – 9. Pușcaș (11. Petre 87). Selecționer: Mirel Rădoi
Rezerve: 12. Căbuz, 23. Vlad – 2. Boboc, 13. Grigore, 14. Dragomir, 15. Ghiță, 16. Nedelcu, 18. Rus, 22. Olaru

Foto: facebook: uefa