„Fii meseriaş!”, un proiect de creștere a atractivității învăţământului profesional

Pe fondul unei crize nemaiîntâlnite pe piața muncii, Organizaţia Femeilor Liberale a lansat proiectul „Fii meseriaş!”, prin care îşi propune să promoveze în cât mai multe localităţi din România, avantajele pe care le oferă şcolile profesionale şi învăţământul profesional dual, atât în ceea ce privește şcolarizarea, cât şi posibilitatea de ocupare a unui loc de muncă imediat dupa finalizarea studiilor. Creșterea atractivității învăţământului profesional clasic și dual pentru tinerii talentaţi din România, prevenirea abandonului şcolar, schimbarea mentalității cu privire la învățământul profesional și angajarea mai multor agenți economici ca parteneri în învățământul profesional dual, sunt rezultatele pe care sperăm să le obţinem după implementarea acestui proiect.
Cele mai importante beneficii oferite de învățământul profesional dual sunt: bursa de 400 lei/lună (200 de la Ministerul Educației și 200 de la agenții economici parteneri), practica la standarde înalte direct în companii, și posibilitatea angajării elevilor imediat după finalizarea cursurilor.
Proiectul constă în întâlniri cu elevi și părinți ai elevilor de clasa a VIIa și a VIII, pentru a le oferi alternative educaționale și a le schimba mentalitatea în legătură cu învățământul profesional, prezentarea ofertei de învățământ profesional dual în fiecare județ și calificările posibile, prezentarea sistemului de învățământ profesional dual agenților economici care încă nu au auzit despre el. Vom solicita de asemenea, prin intermediul consilierilor locali PNL, ca în Consiliile locale ale municipiilor reședință de județ, să se adopte hotărâri prin care să se achite contravaloarea cheltuielilor de cazare și masă în internate școlare, elevilor cuprinși în învățământul profesional dual.
Florica Cherecheş, preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale declară: „Ca liberali, susţinem elevii din România prin găsirea de soluţii pentru a le asigura condiţiile optime de a-şi maximiza potenţialul, pentru a evita plecarea lor în străinătate. Ca membri ai PNL susţinem orice măsuri care încearcă să rezolve problemele de pe piaţa muncii şi care să armonizeze oferta educaţională cu cererea de pe piaţa muncii.”

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.