Finala mică a CM de fotbal Rusia 2018, Belgia-Anglia astăzi de la ora 17.00

de Mihai Sărmășan

Belgia și Anglia se întâlnesc în finala mică a Mondialului din Rusia. Cele două echipe au impresionat la acest turneu final și au sperat pentru o prezență în finala de duminică, dar acum sunt obligate să se mulțumească, până la urmă, cu finala mică. Este o dispută între echipa aflată pe poziția a treia în ierarhia mondială înaintea începerii competiției, Belgia și ocupanta poziției a 12-a în același clasament al coeficienților, Anglia.

Cea mai ofensivă echipă de la acest Campionat Mondial, Belgia a arătat bine până la semifinala cu Franța, iar fanii au sperat până în ultima clipă că echipa lui Hazard, De Bruyne și Courtois poate câștiga primul titlu mondial din istorie. Francezii au fost mai puternici și au reușit să facă un meci perfect din punct de vedere defensiv, iar Belgia trebuie acum să lupte pentru locul trei la acest turneu final. Această poziție ar reprezenta cea mai bună clasare din istorie, iar selecțioenrul spaniol Martinez are misiunea de a-i mobiliza pe belgieni pentru ultimul obiectiv rămas. Spaniolul Roberto Martinez a antrenat 9 ani în Anglia și îi cunoaște foarte bine pe adversari.

În 1986, Belgia lui Scifo, Ceulemans sau Gerets a pierdut după un meci spectaculos finala mică din Mexic cu Franța lui Papin sau Tigana. Acum, generația lui Hazard are forța de a câștiga această dispută cu englezii.

Anglia a fost foarte aproape de calificarea în finala de la Moscova, iar dezamăgirea este uriașă. Golul lui Trippier cu Croația nu a fost destul pentru o finală așteptată la Londra, Manchester sau Liverpool de 52 de ani. A fost un campionat mondial în care selecționerul Gareth Southgate a plecat fără presiune, cu o echipă tânără și a reușit să readucă Anglia într-o semifinală mondială după 28 de ani, depășind astfel performanțele obținute la turnee finale de generații mult mai bine cotate.

Belgienii au câștigat doar de trei ori în fața Angliei, în cele 22 întâlniri directe. Ultimul succes belgian a fost chiar la acest campionat mondial. În meciul din grupă, ambele echipe erau deja calificate și și-au menajat titularii, iar rezervele Belgiei au fost mai bune decât cele ale Angliei.Januzaj a dat un gol minunat,iar belgienii s-au impus cu 1-0.

Această partidă pentru locul 3 de la Cupa Mondială este tradițional deschisă și cele două echipe dezamăgite că nu joacă pentu trofeu sunt mai relaxate. La ultimele 10 ediții de la Cupa Mondială, meciul care decide echipa care pleacă acasă cu bronzul a fost cu 3 sau mai multe goluri. Belgia – Anglia este meciul dintre cea mai ofensivă echipă de la acest turneu final și cea care dă golgeterul competiției.

 

Recommended For You

About the Author: Sarmasan Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.