ULTIMA ORĂ, DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Firma bistrițeană, DATACOR, investește 1,25 milioane de euro într-o fabrică de fibră optică

Compania Datacor, deţinută de fraţii Bogdan și Cristian Bilegan, va deschide o fabrică de fibră optică în Bistriţa.

Compania, integrator de soluții pentru infrastructuri inteligente, investește 1,25 milioane de euro în construcția unei noi fabrici de fibră optică la Bistrița. Noua fabrică Datacor se află în Parcul Industrial Bistrița-Sud, iar finanțarea proiectului a fost posibilă cu ajutorul fondurilor europene prin Programul Operațional Regional (POR 2.2). Astfel, fabrica va începe producția în ianuarie 2021, și se va adresa următoarelor segmente de piață: fiber-to-the-home, centrele de date, 5G, LANs (Local Area Networks).

Cu această nouă dezvoltare, obiectivul companiei Datacor pentru anul următor este să lanseze propriile produse și pe piața europeană, vizând în special Germania și Austria, țări în care se fac investiții foarte mari în infrastructura telecom. Construcția totală a fabricii are o suprafață de 845 mp, iar proiectul pe fonduri europene a fost creat având ca obiectiv central producerea cablurilor de fibră optică preconectorizate conform celor mai înalte standarde de calitate și cu grijă față de mediul înconjurător, certificate prin: Recertificare ISO 9001, Certificare ISO 14001, Certificarea GHMT a produselor, implementarea unui sistem de management al inovării și instalarea unei capacități de producție de energie din surse regenerabile pentru consumul propriu.

Fabrica Datacor dispune de un sistem fotovoltaic care poate aduce economii de energie electrică de până la 90.000kWh/an. Lucrările au fost demarate în primăvara anului 2018, iar fabrica urmează să intre în producție în ianuarie 2021.

Datacor este o companie 100% românească cu 18 ani de experiență pe piața de soluții inovatoare de comunicații, securitate și electrice, operând în segmentele office, retail și industrial. Din 2002 până în prezent, compania a crescut continuu, ajungând la o echipă de peste 70 de persoane și o cifră de afaceri de 8.838.442 milioane de euro.

Compania este prezentă în trei orașe din România: Bistrița, București și Cluj.