ACTUALITATE

Florentina Ioniţă-Radu: “A fi român este o datorie de onoare”

Comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ”Carol Davila”, Florentina Ioniţă-Radu, afirmă că de 1 Decembrie toţi românii ar trebui să jure credinţă ţării, întrucât această zi este un simbol al sacrificiului cu care naţiunea română a urmărit timp de generaţii obiectivul unităţii naţionale.

“De 1 Decembrie toţi ar trebui să jurăm credinţă patriei noastre, România, pentru că această zi, mai mult decât oricare alta, este un simbol al pasiunii şi al sacrificiului cu care naţiunea română a urmărit, timp de generaţii, obiectivul unităţii naţionale. Cu mari sacrificii, un curaj enorm şi o voinţă extraordinară, am reuşit, acum 101 de ani, să construim o ţară puternică, suverană şi unitară”, susţine medicul militar.

General medic maior Florentina Ioniţă-Radu spune că Drapelul Tricolor este un semn de mare mândrie, de devotament şi profund respect faţă de istorie şi de numele de român.

“În această zi, Drapelul tricolor din pieptul nostru şi din faţa este un semn de mare mândrie, de devotament şi profund respect faţă de istoria noastră şi de numele de român. Astăzi, mai mult ca oricând, vă îndemn pe toţi să continuăm să păstrăm România în dreptul inimii şi după ce trece această zi, să continuăm să fim mai buni, să rămânem uniţi, să respectăm şi să ne păstrăm valorile şi tradiţiile pentru care strămoşii au luptat, le-au câştigat şi ni le-au lăsat moştenire. Străbunicii şi bunicii noştri au fost chemaţi la oaste, pentru că aşa erau vremurile şi rânduiala, unii nu au avut de ales, iar alţii au îmbrăţişat cariera militară din dragoste faţă de ţară sau, pur şi simplu, din convingerea că acesta este destinul lor. Probabil că, în acele perioade, societatea românească ştia fie că ‘armata te face bărbat’, fie că ‘trebuie să-ţi faci datoria faţă de ţară’. Iată de ce, pe baza acestor considerente, vă propun ca astăzi, la ceas de mare sărbătoare, să facem, împreună, exerciţiul depunerii Jurământului militar al cărui ecou răzbate dincolo de imediatul clipei, legându-ne de spiritul ancestral al neamului românesc. Absorbiţi în energia acestui mesaj, drumul nostru va fi întotdeauna unul drept şi parcurs cu demnitate, pentru că pe umerii se aşază, uşor şi fără apăsare, moştenirea transmisă, prin sacrificii şi eroism, de generaţii întregi”, declară comandantul SUUMC.

Ea afirmă că generaţii întregi au construit România de astăzi.

“Generaţii întregi au construit România de astăzi şi este de datoria noastră să le urmăm exemplul şi să ne gândim la următoarea sută de ani. Provocările de astăzi poate nu sunt la fel de mari ca cele de ieri, dar, cu toate acestea, ni se cere tuturor să avem grijă de ceea ce ‘am primit ca moştenire de la părinţii’ sau ‘cu împrumut de la copiii noştri'”, spune Florentina Ioniţă-Radu.

În opinia sa, a fi român este o datorie de onoare care conferă un destin aparte, “sub semnul unei zidiri solide, acel al României de mâine”.

“A fi român este o datorie de onoare, a cărei împlinire conferă, fiecăruia dintre noi, un destin aparte, un destin care, deşi învăluit de cele mai multe ori în mantia anonimatului, stă sub semnul unei zidiri solide, acela al României de mâine. La mulţi ani, România! La mulţi ani, tuturor românilor!”, mai arată conf univ dr. Florentina Ioniţă-Radu în mesajul său de 1 Decembrie.