ACTUALITATE

Florin Cîțu la întâlnirea cu reprezentanții Fundației Romanian Business Leaders: Față de începutul campaniei, am îmbunătăţit accesul la vaccinare

Premierul Florin Cîţu a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Fundației Romanian Business Leaders (RBL), unde a expus modul în care vor fi reluate activitățile socio-economice după campania de vaccinare
Florin Cîțu: Le mulţumesc pentru disponibilitatea pe care și-au exprimat-o pentru susținerea campaniei de vaccinare, astfel încât reluarea activităților economice după restricțiile impuse de pandemie să se facă în condiţii de maximă siguranţă sanitară.
Suntem acum într-o perioadă în care vedem primele efecte încurajatoare ale vaccinării, cu scăderi ale ratelor de incidență acolo unde oamenii au venit în număr mare să se vaccineze.
Față de începutul campaniei, am îmbunătăţit accesul la vaccinare, oferind celor care doresc să se vaccineze posibilitatea de a se prezenta direct la centre, fără programare prealabilă. Vrem, de asemenea, să ne asigurăm că informațiile care ajung la oameni despre vaccin să fie corecte și coerente și apreciez propunerile cu care reprezentanţii Fundației Romanian Business Leaders au venit la întâlnirea de astăzi, de la Palatul Victoria, pentru a promova în continuare vaccinarea și în rândul populației încă nehotărâtă dacă să se vaccineze.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare, interior şi sediu
Le-am propus deja membrilor Guvernului și au fost de acord ca în perioada următoare să mergem fiecare, printre oameni, să le spunem care sunt beneficiile vaccinării. Consider bine venită orice inițiativă prin care putem să le transmitem oamenilor că vaccinarea împotriva noului coronavirus asigură o protecție mai mare decât cea dobândită în urma infecției naturale.
Cât priveşte reluarea treptată a activităților economice, culturale și sportive, avem deja aprobate și aplicate o serie de măsuri care vin în întâmpinarea unora dintre propunerile cu care au venit astăzi reprezentanții Fundației Romanian Business Leaders și am fost de acord că orice decizie vom lua trebuie să-i motiveze pe români să se vaccineze.