DIN TRANSILVANIA, POLITICĂ

Florin Cîţu: Susţin planul ambiţios de investiţii pentru judeţul Maramureş

Premierul României, Florin Cîţu, a efectuat astăzi o vizită de lucru în municipiul Baia Mare pentru a vedea proiectele de investiţii propuse de către preşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Bogdan, care vizează dezvoltarea judeţului Maramureş.

Pe lângă discuţiile purtate la Consiliul Judeţean, premierul a vizitat şi societatea Aramis Group, precum şi centrul de vaccinare amenajat în Piaţa Libertăţii din Baia Mare.

Aramis Group, o companie cu capital românesc sută la sută, este cel mai mare exportator din ţară şi principalul angajator din judeţul Maramureş. Companiile private din Maramureş reprezintă investiţii esenţiale în dezvoltarea economiei şi susţinerea forţei de muncă atât la nivel judeţean, cât şi naţional.

După discuţiile avute cu reprezentanţii Aramis Group şi cu conducerea Consiliului Judeţean, premierul României a declarat: “Am venit să văd acest plan ambiţios de investiţii. Trebuie să ştie toţi maramureşenii că aveţi proiecte în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Aici aveţi o parte din investiţii în sănătate şi o parte în infrastructură. Acest drum expres Baia Mare – Satu Mare este o prioritate, el este inclus şi în PNRR, avem surse de finanţare ca să terminăm acest drum expres.

Am văzut problemele companiilor private şi toţi cu care am discutat până acum mi-au spus foarte clar că infrastructura rutieră, în special, este ceea ce trebuie dezvoltat şi aici. Avem şi fonduri europene, dar şi o a treia sursă de finanţare: de la buget. Ceea ce nu intră pe PNRR, pe fonduri europene, intră pe buget”.

Ionel Bogdan, preşedinte CJ Maramureş, a vorbit despre proiectele de investiţii care vor dezvolta judeţul Maramureş: “Am discutat astăzi cu premierul Florin Cîţu despre planul de investiţii pe care îl avem în judeţul Maramureş, în special despre infrastructură. Sunt investiţii care nu au fost niciodată pe masa executivului judeţului Maramureş şi care nu au fost promovate cu succes pe masa guvernului.

Astăzi suntem în lucru cu proiectul pentru centura ocolitoare a municipiului Baia Mare, pentru centura Sighetului, pentru drumul expres Baia Mare – Satu Mare şi mai ales pentru Podul peste Tisa. Acestea sunt investiţii esenţiale pentru dezvoltarea judeţului Maramureş şi pentru creşterea nivelului de trai pentru locuitorii judeţului nostru.”

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş