POLITICĂ

Florina Presadă, senator USR: “Nu susţin poziţionările colegului Andrei Caramitru”

Cunoscuta jurnalista Sidonia Bogdan a fost terfelită de vocalistul USR, Andrei Caramitru, care a avut o reacție foarte agresivă la adresa jurnalistei, după ce aceasta a postat un text în care făcea o critică la adresa lui Caramitru.

După mai multe schimburi de replici a intrat în arenă și liderii USR, care s-au delimitat de opiniile lui Caramitru, care în ultimul timp au fost extrem de neinspirate. Caramitru s-a obișnuit să jignească pe toată lumea, de la stânga la dreapta.

Senatorul de București, Florina Presadă, se delimitează de Caramitru, ea explicând într-o postare că jurnaliștii trebuie să aibă libertatea de a exprima opinii, chiar dacă sunt critice la adresa lor.

“A patra putere în stat – presa. Aşa se întâmplă într-o democraţie. Separaţia puterilor în stat se aplică aşadar şi presei, dacă o recunoaştem drept o astfel de putere necesară democraţiei. Ceea ce înseamnă că presa, deci jurnaliştii, trebuie lăsaţi să-şi facă treaba.
Putem să fim sau nu de acord cu ceea ce scriu aceştia, dar asta nu ne califică în a-i eticheta pe jurnalişti într-un fel sau altul.

Nu susţin poziţionările colegului Andrei Caramitru la adresa presei, în general.
În mod particular, îi cunosc pe Ovidiu Vanghele şi Sidonia Bogdan cu mult înainte de a fi în USR şi chiar dacă nu am fost de acord cu ceea ce au scris, le-am respectat munca şi statutul de profesionişti.
Ba mai mult, aş zice că avem nevoie de cât mai mulţi jurnalişti ca ei. Pentru că o democraţie nu se întreţine cu jurnalişti care spun tot timpul numai ce vrem noi să auzim, dimpotrivă.

Iubeşte România cu ochii deschişi!”, a precizat Florina Presadă pe pagina sa de socializare

Andrei Caramitru:

“Ce frumos. Am răspuns și eu – in sfârșit – la atacurile personale aberante si pline de minciuni ale unei jalnice așa zis “ziariste”. Și – subit – sar in sus încă câțiva sa o apere. Deci ai dreptul sa ataci pe oricine, fără nici o dovadă, sa minti efectiv public. Nu e așa – asta nu înseamnă jurnalism.

E așa de frumos sa vezi cum se deconspira rețeaua in timp real. Minunat. Mai rasfirati mai băieți, mai răsfirați. Ca se vede de pe luna cine sunteți. Hiene cu ochi albaștri 🙂”, a mai precizat Caramitru.

Sidonia Bogdan: “Am prieteni buni în USR, pentru că ne știm înainte ca ei să se înscrie în partid și dezbăteam câte în lună și în stele, sunt atât de cinstiți că în politica românească par fraierii de serviciu. Niciodată nu ar reacționa agresiv dacă cineva le-ar pune întrebări despre firmele sau banii lor, deși na!, useriștii pe care îi știu eu nici măcar nu au firme, ziceam ca idee.

Nu îmi voi schimba părerea despre acest partid, consider în continuare că este cel mai democratic partid din România și va aduna mulți specialiști cărora le va acorda șansa pe care partidele mucegăite de corupție nu le-au dat-o.

Însă USR trebuie să dezbată intern comportamentul primitiv, agresiv și jignitor al lui Andrei Caramitru. Nicăieri în lume un astfel de comportament agresiv nu este acceptat în politică”.