LIFESTYLE

Fondatorul Spotify, Daniel Ek, pregătește o ofertă pentru a cumpăra Arsenal Londra!

Fondatorul Spotify, suedezul Daniel Ek, pregătește o ofertă pentru a cumpăra clubul englez Arsenal Londra, potrivit presei din Anglia.

Ek a scris pe Twitter: „Îmi aduc aminte că i-am susținut pe Arsenal de când mă știu, din copilărie. Dacă patronii de la KSE ar dori să vândă Arsenal, aș fi fericit să iau parte la acest proces”.

Potrivit englezilor de la The Telegraph, aceasta nu a fost doar o cascadorie de PR și suedezul este gata să intre în negocieri în vederea depunerii unei oferte oficiale.

Cei de la Forbes estimează că Ek are o avere de aproximativ 4,5 miliarde de euro, după ce antreprenorul a lansat cu succes platforma de streaming de muzică Spotify, în 2008.

Stan Kroenke, în vârstă de 73 de ani, este președintele Kroenke Sports & Entertainment și s-a alăturat consiliului de administrație al lui Arsenal în 2008, cu trei ani înainte de a deveni acționar majoritar.

El a fost o figură cheie în planurile de înființare ale Super Ligii europene și a fost numit vicepreședinte al noii competiții separatiste, alături de John Henry de la Liverpool și Joel Glazer de la Manchester United.

O reacție furioasă a fanilor englezi i-a determinat pe toate cele șase echipe rebele din Premier League să se retragă din planurile propuse și să își ceară scuze pentru modalitatea în care au acționat.

Într-un dialog purtat pe un forum al susținătorilor lui Arsenal, fiul lui Stan, Josh Kroenke, a recunoscut că ESL a fost o eroare majoră, dar a insistat, de asemenea, că familia sa nu va vinde clubul englez.

Fanii „tunarilor” își doresc totuși ca patronii americani să plece de la club. Aceștia au organizat un protest masiv în fața arenei Emirates, chiar înainte de înfrângerea din meciul cu  Everton, scor 0-1.