LIFESTYLE

Fondatorul Twitter donează un miliard de dolari pentru lupta anti-coronavirus. Suma reprezintă 28% din averea sa

Americanul Jack Dorsey (43 de ani), fondatorul Twitter și al aplicației de plată Square, a declarat că va dona un miliard de dolari pentru eforturile de combatere a pandemiei coronavirusului, anunță BBC.com.

Jack Dorsey a precizat că donația reprezintă aproximativ 28% din averea sa.

El a făcut anunțul – unde altundeva? – pe Twitter, menționând că „nevoile sunt din ce în ce mai urgente”.

Jack Dorsey nu a stabilit exact unde vor fi trimise fondurile pentru a ajuta în lupta împotriva Covid-19.

În SUA există un deficit de ventilatoare și echipamente individuale de protecție, iar companiile și persoanele fizice se confruntă cu probleme economice grave.

La 43 de ani, Jack Dorsey este directorul executiv al Twitter și Square.

El va folosi acțiunile pe care le deține la Square pentru a finanța donațiile care vor fi distribuite prin Start Small Foundation. Dorsey a spus că folosește acțiuni ale Square, și nu ale Twitter, deoarece deține „mai multe”. Acțiunile vor fi vândute de-a lungul timpului, ceea ce ar putea avea impact asupra valorii acestora și a dimensiunii generale a donației.

Odată ce pandemia Covid-19 va fi lichidată, fondurile se vor orienta către sănătatea și educația fetelor și cercetarea privind veniturile de bază universale.

Într-o postare pe Twitter fragmentata în 6 părți (căci trebuie respectată regula ca „tweet”-urile să fie scurte!), Jack Dorsey a spus că dorește să doneze pentru cauzele care pot avea un impact în viața sa.

Donațiile se vor face printr-o societate cu răspundere limitată. Este un instrument pe care mulți oameni bogați îl folosesc pentru donații, dar care este adesea criticat pentru lipsa de transparență. Dorsey a încercat să rezolve problema transparenței publicând un link către un document google care va urmări public donațiile de fonduri.