DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Fonduri UE pentru 4 comune care vor avea rețele noi și modernizate de apă și canalizare

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat autorizația de construire pentru executarea lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din nu mai puțin de patru comune situate în Zona Metropolitană: Apahida, Baciu, Feleacu și Florești.
Această nouă investiție este parte componentă a mega-proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.
🗯𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬̦𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝐶𝑜𝑛𝑠𝑖𝑑𝑒𝑟 𝑐𝑎 𝑒 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑐𝑎 𝑟𝑒𝑡𝑒𝑎𝑢𝑎 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐𝑎 𝑑𝑒 𝑎𝑝𝑎 𝑠𝑖 𝑐𝑎𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑠𝑎 𝑡𝑖𝑛𝑎 𝑝𝑎𝑠𝑢𝑙 𝑐𝑢 𝑟𝑖𝑡𝑚𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖𝑙𝑜𝑟. 𝑃𝑟𝑖𝑛 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑚𝑒𝑑𝑖𝑢𝑙 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑜𝑟 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖, 𝑖𝑛 𝑣𝑎𝑙𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑒 48,8 𝑚𝑖𝑙𝑖𝑜𝑎𝑛𝑒 𝑑𝑒 𝑙𝑒𝑖, 𝑣𝑜𝑚 𝑐𝑟𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑎𝑟𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑎𝑐𝑜𝑝𝑒𝑟𝑖𝑟𝑒 𝑐𝑢 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑡𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐𝑒, 𝑜𝑓𝑒𝑟𝑖𝑛𝑑 𝑢𝑛𝑢𝑖 𝑛𝑢𝑚𝑎𝑟 𝑠𝑒𝑚𝑛𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑡𝑖𝑣 𝑑𝑒 𝑐𝑙𝑢𝑗𝑒𝑛𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑢𝑛 𝑡𝑟𝑎𝑖 𝑑𝑒𝑐𝑒𝑛𝑡”.
În ceea ce privește comuna 𝐀𝐩𝐚𝐡𝐢𝐝𝐚, proiectul prevede extinderea și reabilitarea conductei de aducțiune a apei pe o lungime de 4.800 de metri, respectiv a rețelei de distribuție pe o lungime totală cumulată de cca. 18.000 de metri, din care jumătate reprezintă rețele noi. Rețeaua de canalizare va fi extinsă, și ea, pe o lungime de 25.000 de metri. La aceste investiții se mai adaugă alte șapte stații de pompare a apei potabile și a celei uzate, dar și patru rezervoare de apă, din care trei construite de la zero.
În comuna 𝐁𝐚𝐜𝐢𝐮 conducta de aducțiune va fi extinsă pe o lungime de cca. 16.500 de metri, în timp ce rețeaua de distribuție existentă, în lungime de 5.050 de metri, va fi reabilitată în totalitate. Proiectul mai prevede extinderea rețelei de canalizare pe o lungime de 2.400 de metri, construirea a două noi stații de pompare și a unui rezervor de înmagazinare a apei.
La 𝐅𝐞𝐥𝐞𝐚𝐜𝐮 conducta de aducțiune va fi extinsă pe o lungime de aproape 5.700 de metri, la aceasta urmând a fi conectate noi rețele de distribuție a apei cu o lungime cumulată de 22.300 de metri. Investiția mai prevede construirea a două noi stații de pompare, a unui rezervor și a unei stații de clorinare.
Nu în ultimul rând, comuna 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢 va beneficia de extinderea rețelei de aducțiune pe o lungime de 650 de metri, respectiv a rețelelor de distribuție pe o lungime totală de 7.850 de metri, din care cca. 5.500 metri reprezintă conducte noi. Sistemul va fi completat de patru noi stații de pompare a apei potabile și a celei uzate, dar și de trei rezervoare de înmagazinare a apei.