Uncategorized

Formula 1: Sebastian Vettel se impune în Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps

de Mihai Sărmășan

Sebastian Vettel a reuşit să câştige Marele Premiu al Belgiei, deşi Hamilton a plecat din pole-position. Pilotul Ferrari a plecat însă foarte bine, s-a instalat în fruntea cursei încă din primul tur şi n-a mai cedat primul loc până la final. Cursa a debutat cu un accident grav, petrecut chiar în primul viraj.

Germanul și-a păstrat prima poziție în permanență, inclusiv după seria de două opriri la boxe, cu atât mai mult cu cât rivalul său de la Mercedes a adoptat o strategie similară: doua stinturi pe pneuri supersoft, urmate de un stint final pe pneuri soft.

Hamilton a terminat pe locul 2. Verstappen a încheiat al 3-lea, făcând o cursă foarte bună pe cont propriu. Cu locul 5 pentru Perez și 6 pentru Ocon, Force India a avut parte de un weekend excelent după ce echipa și-a schimbat identitatea, iar Romain Grosjean și Kevin Magnussen au trecut linia de sosire pe locurile 7 și 8 în mașinile Haas. Gasly și Ericsson au completat top 10-le pentru Red Bull, respectiv Sauber.

În afara punctelor au terminat Sainz, Sirotkin, Lance Stroll, Brendon Hartley și Stoffel Vandoorne, în timp ce lista finală a abandonurilor i-a conținut pe Ricciardo, Raikkonen, Leclerc, Alonso și Hulkenberg.

Grație acestei victorii, Vettel (214 puncte) s-a apropiat la 17 puncte de Hamilton (231 de puncte), liderul clasamentului piloților. Vettel a câștigat a 52-a cursă din carieră și a cincea din acest sezon, după cele din Australia, Bahrain, Canada și Marea Britanie. Acesta este al treilea succes al germanului pe circuitul Spa-Francorchamps.