ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, POLITICĂ, OPINII

Fost Șef al ANAF: Legea 29/2018 – o enormă hoție marca PSD

Fostul Șef al ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, apreciază că Legea 29/2018, promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 15 ianuarie, șterge ,,dintr-un condei datoriile șmecherilor, baronilor locali și ale familiilor politrucilor cu afaceri în imobiliare” fiind  ,,o enorma hoție marca PSD”:

,,Legea 29/2018 – o enormă hoție marca PSD

Ziua, ca hoții profesioniști, Dragnea&co au șters dintr-un condei datoriile șmecherilor, baronilor locali și ale familiilor politrucilor cu afaceri în imobiliare! Ciudat și inexplicabil, președintele Iohannis a promulgat această lege!

Acum două zile a fost promulgată legea nr.29/2018 privind anularea unor obligații fiscale. Dacă citiți textul legii, sunteți tentați să credeți că ar repara vreo nedreptate făcută vreunei categorii năpăstuită de contribuabili. Nici vorbă de așa ceva!

Poate fi un adevărat STUDIU DE CAZ despre cum PSD-ul legiferează in România în beneficiul unui mănunchi de șmecheri, provocând pagube de sute de milioane bugetului de stat!

Așadar legea amintită anulează impozitul pe venit, contribuțiile sociale și accesoriile aferente calculate de fisc până la 1 iunie 2017 dezvoltatorilor imobiliari care au construit cvartaluri de blocuri de birouri și locuințe în cele mai luxoase zone ale țării: București, marile orașe, Mamaia, Năvodari, etc.

Acești șmecheri pentru a evita plata taxelor către stat ,,au construit pe persoană fizică” plătind impozite neglijabile în același cuantum prevăzut în Codul Fiscal pentru amărâții care au tranzacții ocazionale (vânzări case, apartamente, terenuri).

Diferența de taxare între persoanele juridice (constructorii cinstiți) și acești șmecheri/persoane fizice este uriașă. Doar cu titlu de exemplu: de la 16% impozit pe venit la valoarea tranzacției la 1% (sau2-3% pentru alte praguri valorice)!

Cand eram seful fiscului am initiat controale care au reincadrat (perfect legal si echitabil fiscal) aceste tranzactii imobiliare ca activitate economica cu caracter de continuitate. Spre cinstea ANAF, aceste controale au continuat si dupa plecarea mea, identificand sume de valori foarte mari.

Cu această lege, Dragnea cu hoții lui șterge totul dintr-un condei!

Dar nu se opresc aici. La presiunea baronilor PSD din județele din câmpie, anulează, în art.3 al aceleași legi, TVA-ul datorat și accesoriile calculate până la 31 decembrie 2016, pentru depășirea plafonului de înregistrare în scopuri de TVA opozabilă marilor proprietari de terenuri care și-au valorificat propria producție. În schimb, cei care cumpără produse agricole și le prelucrează/consumă, la depășirea plafonului de TVA, au plătit TVA, de 24-20-19-9% (în funcție de perioadă).

Și uite așa baronii lui Dragnea sunt scutiți de facto. Inimaginabil!

Vă mărturisesc că, în toti anii deloc puțini în care am lucrat în structurile MFP, nu am mai văzut un caz mai flagrant de legiferare cu dedicație și o pagubă aferentă atât de certă adusă bugetului de stat.

În timp ce pe șmecherii lor îi protejează, milioane de contribuabili onești sunt târâți de Misa și gașca lui pe la ghișeele ANAF.
Mă întreb cum de președintele Iohannis (sau consilierii săi) nu a sesizat această mârșăvie și a promulgat legea.

Dormi linistit, cititorule! Pablito lucrează pentru tine!”