ACTUALITATE, POLITICĂ

Fostul ministru al Culturii, Toader Paleologu, a fost desemnat candidat al PMP pentru alegerile prezidenţiale

Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară s-a întrunit în şedinţă pentru a-şi desemna candidatul pentru alegerile prezidenţiale.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a precizat că PMP trebuie să intre într-o nouă eră, trebuie să depăşească statutul de partid care se luptă pentru intrarea în Parlament sau pentru a obţine în alegeri pragul electoral. Traian Băsescu le-a prezentat membrilor săi opţiunea sa şi l-a propus pe fostul ministru al culturii, Toader Paleologu, drept candidat al partidului pentru alegerile din luna noiembrie.

Theodor Paleologu este diplomat, om de cultură şi om politic. Din decembrie 2008 până în octombrie 2009 a fost ministru al Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional în Guvernul Emil Boc. Până în decembrie 2009 a deţinut interimatul acestui post.

Născut la 15 iulie 1973, la Bucureşti, este fiul regretatului scriitor Alexandru Paleologu, fost ambasador al României în Franţa şi fost senator PNL vreme de 12 ani.

Theodor Paleologu a are un băiat de 24 de ani.

Este licenţiat in filosofie, la Sorbona, iar in 2001 şi-a dat doctoratul în studii politice la Paris şi Munchen. Theodor Paleologu a fost ambasadorul României în Regatul Danemarcei şi Islanda şi a fost ales deputat în două legislaturi din partea PDL.