ACTUALITATE, POLITICĂ

Fostul ministru al finanţelor, Eugen Teodorovici, acuză actualul guvern

Fostul ministru PSD al finanţelor, Eugen Teodorovici, a lansat, cu puţin timp în urmă, un atac la adresa guvernului liberal, pe care l-a acuzat că minte cu privire la creşterea salariilor şi a pensiilor, aşa cum prevăd legile adoptate în perioada în care social-democraţii se aflau la putere.

El a suţinut că în realitate, veniturile românilor vor scădea. A criticat Guvernul Orban şi pentru că ar fi crescut în mod intenţionat deficitul bugetar pe anul acesta pentru a demonstra cu orice preţ că are o moştenire grea.

Ce argumente a adus, ne spune acum în direct reporterul RRA, Alina Stănuţă, care urmărit conferinţa de presă de la sediul PSD:

Reporter: Fostul ministru social-democrat, Eugen Teodorovici, spunea ca o eventuală angajare a răspunderii Guvernului Orban asupra proiectului legii bugetului pentru anul 2020 este neconstituţională. Eugen Teodorovici aducea în discuţie ca argument o decizie a CCR din 2010, când fostul guvern Boc şi-a angajat răspunderea pe Legea educației, iar CCR a decis atunci că a fost neconstituțională ocolirea procesului de dezbatere în comisiile parlamentare și votul în plenul Parlamentului.

Eugen Teodorovici critică acţiunile economice ale Guvernului Orban şi spune că acestea sunt lipsite de orice fel de logică economică. Deși sunt anunțate lipsuri la buget, prin modificările la Ordonanța 114 se anunță eliminări de taxe, ceea ce ar presupune un impact negativ de opt miliarde de lei.

Eugen Teodorovici mai spune că pensiile şi salariile nu vor creşte în guvernarea Orban şi declara că actualul executiv a mărit în mod intenționat deficitul bugetar.

Guvernul PNL nu are nicio strategie fiscală, mai spunea Eugen Teodorovici aici, la sediul PSD.