ACTUALITATE, POLITICĂ, ULTIMA ORĂ

Fostul premier Sorin Grindeanu a primit vot favorabil pentru a ocupa funcția de președinte al ANCOM. Grindeanu: “Nu fac parte din vreun partid politic”.

Fostul prim ministru, Sorin Grindeanu a primit aviz favorabil din partea comisiei economice a Senatului pentru funcția de președinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

La ieșirea de la audieri, Sorin Grindeanu a precizat că nu face parte din niciun partid politic și că ANCOM este o instituție apolitică

Grindeanu a primit din partea comisiei economice a Senatului 15 voturi ,,pentru”, 7 voturi ,,împotrivă” (PNL şi USR) şi o abţinere (PMP) de către comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a prelua funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), urmând ca plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului să dea votul final pentru numirea lui Grindeanu cel mai probabil săptămâna viitoare.

Contrele dintre Sorin Grindeanu şi parlamentarii liberali au durat pe tot parcursul audierilor fiind o dispută politică în toată regula.

Guvernul Grindeanu a modificat, pe 27 aprilie, prin ordonanţă de urgenţă, legea de funcţionare a ANCOM, statuând că numirea preşedintelui şi vicepreşedinţilor acestei instituţii se va face de către plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.

Înainte de aprobarea acestei OUG conducerea ANCOM era numită de către preşedintele României, la propunerea Guvernului.

Administraţia Prezidenţială a criticat schimbarea modalităţii de numire a conducerii ANCOM, pe care a văzut-o ca pe o amputare a atribuţiilor preşedintelui României, calificând această procedură drept una netransparentă, care transmite un semnal îngrijorător.

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Soare
Soare
-2°C
Vânt: 4 km/h NNE