POLITICĂ

Fostul preşedinte al PSD Satu Mare, Mircea Govor, a devenit cetăţean de onoare. El este trimis în judecată pentu fapte de corupţie

Primăria Supur, judeţul Satu Mare,  a acordat titlul de cetăţean de onoare, Mircea Govor, fost vicepreședinte


Mircea Govor și-a început cariera ca ospătar la cantina Întreprinderii Agricole de Stat din Satu Mare.[ După Revoluția din 1989 a înființat clubul de noapte „La Mircea” din Satu Mare. Ulterior a înființat firma Roxalcom, de comerț cu alcool, firmă care a dat faliment, cu mari datorii către bugetul de stat.

Govor a intrat în atenția opiniei publice din România cu ocazia alegerilor prezidențiale din 2014, când, între cele două tururi de scrutin, a ținut o ședință cu șefii de instituții județene, ședință care a dus la autosesizarea DNA Oradea, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție.[ În data de 17 noiembrie 2015 a fost efectuată o percheziție la biroul său, ocazie cu care au fost ridicate probe în vederea trimiterii sale în judecată.[

Trimiterea sa în judecată a avut loc în data 25 aprilie 2016. Dosarul se află în prezent pe rolul Tribunalului Satu Mare.

La festivitatea din sala de ședințe a Primăriei Supur au fost prezenți  primarul comunei, Vasile Adrian Șteț, consilierii județeni Gheorghe Ciocan și Oliviu Buzgău, fostul consilier județean Vasile Pașca, 20 de primari de comune, 13 consilieri locali Supur.

”Au fost o serie de investiții prin care Mircea Govor a fost implicat și a fost alături de noi, ne-a ajutat cu finanțări, cu sfaturi. Bineînțeles, activitatea lui Mircea Govor este mult mai vastă. Și fiindcă s-a implicat în dezvoltarea comunității, în dezvoltarea culturală a ei, a învățământului din comuna Supur, consilierii locali au propus ca să i se acorde titul de Cetățean de Onoare domnului Mircea Govor”, a arătat primarul comunei Supur.

”Sunt extrem de onorat, de emoționat, de fericit pentru această distincție primită chiar înainte de Crăciun, și vreau să vă mulțumesc, în mod special, tuturor. A fost o surpriză pentru mine pentru că de trei ani am ieșit de pe scena politică a Sătmarului. Le mulțumesc celor care s-au gândit să-mi acorde această distincție de Cetățean de Onoare al comunei în care m-am născut, care, pentru mine, înseamnă foarte mult. Indiferent de cine ce ar zice, este o distincție care mă onorează, dar mă și obligă în același timp. Dar cu toate acestea, eu nu consider că trebuie să fac un titlu de glorie dacă am făcut ceva pentru dezvoltarea comunei mele sau pentru județul Satu Mare. Pentru județul Satu Mare am făcut mai multe decât pentru comuna Supur, dar acest lucru nu se știe, sau nu se vrea să se știe. Prin ceea ce ați făcut dumneavoastră, practic, m-ați reîncărcat, chiar dacă eu nu am abandonat niciodată. Mi-ați dat putere și mai mare să reîncep totul de la capăt”, a spus Mircea Govor.

foto: adevarul.ro