ACTUALITATE, POLITICĂ

Fostul primar Marian Vanghelie condamnat la ani grei de închisoare

Fostul primar PSD al Sectorului 5 Marian Vanghelie a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare în dosarul de mare corupţie în care a fost trimis în judecată de DNA. Sentinţa este pronunţată în primă instanţă de judecată şi nu este definitivă.

Reamintim că Marian Vanghelie este judecat pentru o mită de 30 de milioane de euro, iar procesul durează de mai bine de 6 ani.

Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2015 pentru nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani.

Procurorii DNA au arătat în rechizitoriu că, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).

Respectivele foloase materiale au fost pretinse şi primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria Sectorului 5 şi serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziţii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar şi pentru a dispune plata lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).