Uncategorized

Fotbal, Liga Națiunilor: Lituania-ROMÂNIA se joacă deseară la Vilnius

de Mihai Sărmășan

România și Lituania se întâlnesc în această seară de la ora 21:45, la Vilnius, și este al treilea meci al tricolorilor în Liga Națiunilor, meciul jucându-se pe un teren sintetic, ceea ce poate fi un impediment pentru România, care trebuie să construiască, să marcheze și să câștige. România a remizat în primele două meciuri, 0-0 acasă cu Muntenegru, și 2-2 în deplasarea din Serbia.Lituanienii n-au marcat niciun gol până acum, 0-1 acasă cu Serbia și 0-2 în Muntenegru.

Despre Lituania nu se pot spune prea multe. Doar că este o echipă modestă, care se apără destul de bine pe propriul teren: a primit doar câte un gol în ultimele trei meciuri de acasă, cu Serbia, Letonia și, atenție, cu Anglia.E drept că lituanienii nici nu prea marchează: doar două goluri înscrise în ultimele cinci partide disputate în propriul fief.

Naționala noastră arată mai bine cu Contra selecționer, față de perioada Daum, chiar dacă evoluția din meciul cu Muntenegru nu ne-a mulțumit deloc. Dar jocul din Serbia a fost altceva. Diferența de valoare în favoarea sârbilor a fost compensată de un efort fizic substanțial. Ai noștri au alergat din minutul 1 până la ultimul fluier al arbitrului și au reușit să revină de fiecare dată după ce au fost conduși.

Lituania și România s-au întâlnit de 8 ori până acum. Șase dintre aceste meciuri au fost oficiale, România impunându-se de cinci ori, iar lituanienii câștigând un meci. Ultimele două confruntări directe s-au consemnat în campania de calificare la Cupa Mondială 2010: Lituania – România 0-1 și România – Lituania 0-3. România a câștigat cele două amicale jucate până în prezent, de fiecare dată cu 1-0.