DIN TRANSILVANIA

Fotografii superbe în expoziția ,,Aspecte din pelegrinări montane”, vernisată astăzi, 10 iulie 2019, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

La Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud are loc astăzi, 10 iulie 2019, vernisajul  unei interesante expoziții  de fotografie denumite ,,Aspecte din peregrinări montane”. Această expoziție cuprinde 54 de planșe reprezentând tot atâtea fotografii surprinse în cei mai reprezentativi munți din țara noastră (Rodnei, Călimani, Făgăraș, Retezat, Parâng), dar și de pe continentul european (Alpi, Dinarici – Muntele Olimp, masivele montane din Insula Madeira etc).

Autorul fotografiilor este dr. Corina Berskesy, angajat al ICPE Bistrița, expoziția fiind organizată de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Extensia Bistrița a Facultății de Geografie din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”  Cluj-Napoca”. Din partea muzeului și-au adus contribuția Cercet. Șt. III Dr. Ing. Marius Horga (cel care a coordonat activitatea), respectiv muzeografii Virgil Mureșan și Alina Lehaci. 

Expoziția este găzduită de Secția de Științe Naturale a Muzeului Județean și va putea fi admirată în următoarele două luni.

Sursă foto: Marius Horga- Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud