ECONOMIC

Fraţii Pavăl de la Dedeman intră şi în industria vitivinicolă, cu o investiţie de circa 5 mil. euro la Cramele Purcari

Fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, pro­prietarii Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj şi cea mai puternică afacere antreprenorială din România, au ajuns la investiţii de aproape 200 de milioane de euro la Bursa de Valori Bucureşti după ce au intrat şi în acţionariatul Purcari Wineries (simbol bursier WINE) cu o investiţie de aproximativ 22,8 milioane lei (circa 4,8 milioane euro), arată calculele realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Astfel, fraţii Pavăl au ajuns la investiţii totale de aproape 200 de milioane de euro la opt companii de la Bursa românească, arată calculele ZF. Cei doi oameni de afaceri mai au participaţii la Alro Slatina (23,2%), Electrica (5,8%), Cemacon (90%), Transelec­trica (5,6%), Conpet Ploieşti (7,4%), Vrancart Adjud (17%) şi Antibiotice Iaşi (0,34%).

În acţionariatul Purcari se mai află fondul Amboselt Universal cu sediul în Insulele Virgine ale Regatului Unit (20%), controlat de Victor Bostan, fondul Emerging Europe Growth Fund III (6,8%), dar şi alţi investitori instituţionali precum Fiera Capital, Conseq şi Franklin Tem­pleton, administratorul Fondului Proprietatea.