Frauda

Autor: Ciprian Mihali

Niciun cetățean român nu a votat în 2016 sau în alte dăți ca să fie guvernat de oameni la fel de mediocri sau chiar mai nepricepuți ca el. Chiar și oamenii cei mai simpli de la sate și orașe, cu toată incultura lor politică sau tocmai pentru că sunt conștienți că nu pot emite pretenții politice, au votat întotdeauna sperând, ba chiar fiind convinși că aceia pe care îi alege sunt mai deștepți și mai competenți decât ei.

Frauda pe care a impus-o actuala guvernare – și care echivalează cu o ruptură a contractului social – a fost să distrugă oamenilor și speranța, dar și convingerea că guvernanții trebuie să fie oameni pricepuți. Prăbușirea instituțiilor și dizolvarea legăturii sociale, care sunt absolut dramatice, provin din aceea că o masă tot mai mare de oameni incompetenți și imorali își imaginează că poate ocupa orice post, se pricepe la orice și are dreptul de a arde etape, de a ignora competențe, valori și principii atâta vreme cât joacă jocul slugărniciei politice.

Atâtea milioane de oameni și-au pus speranța și și-au pus viețile în mâinile unor politicieni care le-au fraudat încrederea, pentru că nu se pricep la nimic, dar pretind funcții și titluri și refuză să părăsească scaunele pe motiv de nepricepere. Iar în tot acest timp mor oameni, mor tot mai mulți oameni, se îmbolnăvesc oameni, pleacă oameni din țară pentru că guvernanții au înșelat toate speranțele înlocuind priceperea cu meschinăria și morala cu obrazul gros.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.