DIN TRANSILVANIA

Frica de coronavirus golește rafturile supermarketurilor din Bistrița

Unul dintre efectele coronavirusului, manifestat la o parte dintre semenii noștri, este frica de o eventuală carantină, mai cu seamă aceea de a fi obligați să rămână la domiciliu și de a nu avea provizii de alimente. Ca urmare, nu puține persoane s-au apucat să-și facă stocuri de alimente, dar și de hârtie igienică sau șervețele umede.

Astfel, joi dimineața, la unul dintre cele mai mari supermarketuri din Bistrița, istteria coronavirusului a golit rafturile unde se găseau paste, ulei, făină, carne, hârtie igienică, dezinfectanți sau prosoape de bucătărie din hârtie. La casă, cozile erau uriașe și nu puțini dintre cei care așteptau erau persoane vârstnice (unele de peste 80 de ani). Partea bună este că la ieșirea din magazin există un dozator cu dezinfectant, dar din câte am puțut observa când am intrat și ieșit, acesta nu era, în majoritatea cazurilor, folosit.

Ce trebuie să știe cei care se tem că nu vor mai găsi alimente sau nu vor fi lăsați să iasă din casă în caz de instituire a unor măsuri mai drastice la noi în țară, este că aceste lucruri nu se vor întâmpla. În Italia, chiar dacă s-au impus măsuri drastice de limitare a deplasării persoanelor, este permisă deplasarea la magazinul alimentar, iar alimente există din belșug.