LIFESTYLE

Furtună mediatică generată de afirmaţiile celebrului actor Liam Neeson

Distribuire articol:

Premiera din New York a filmului ”Cold Pursuit”, din a cărui distribuţie face parte Liam Neeson, a fost anulată marţi, cu puţin timp înainte de a începe, pe fondul furtunii mediatice create de afirmaţiile actorului, care a mărturisit că a vrut să omoare o persoană de culoare pentru a răzbuna violarea unei apropiate, informează DPA.

Remarcile în cauză au fost făcute în timpul unui interviu acordat publicaţiei The Independent şi publicat luni. În acesta, actorul a povestit cum, cu ani în urmă, după ce a aflat că o prietenă a fost violată, a umblat noaptea pe străzi sperând să fie atacat de o persoană de culoare pentru a o putea omorî.

Potrivit lui Neeson, singurul atribut fizic pe care l-a cerut la momentul respectiv despre atacatorul prietenei sale a fost rasa acestuia.

„Este oribil, oribil, când mă gândesc retrospectiv că am făcut asta”, a dat asigurări starul din „Schindler’s List”, „Gangs of New York” şi „Taken”. „Răzbunarea nu duce decât la răzbunare, la mai multe crime, iar Irlanda de Nord este o dovadă a acestui lucru”, a adăugat el în cursul interviului la care a fost prezent şi colegul său de distribuţie, Tom Bateman.

Marţi, în cadrul emisiunii „Good Morning America” de pe postul ABC, actorul a respins acuzaţiile de rasism. „Nu sunt rasist! Dacă ea ar fi spus un irlandez, un scoţian, un britanic sau un lituanian ştiu că aş fi avut aceeaşi reacţie”, a explicat el.

„N-am mai avut niciodată acest sentiment, care a fost o dorinţă primară de a lovi”, s-a justificat actorul. „Am încercat să-mi apăr prietena dragă în acest mod medieval teribil. Sunt un tip destul de inteligent şi din cauza asta când mi-am revenit m-a cam şocat faptul că am avut aceste sentimente oribile. Din fericire nu s-a produs nicio violenţă, slavă Domnului!”, a completat el.


Distribuire articol: