Gabriel Rus, absolvent al Infoel Bistrița, admis la Academia Forțelor Terestre: ,,Îmi place foarte mult ideea de a fi militar!”

Dacă majoritatea tinerilor de 19 ani, trecuți cu bine de examenul de bacalaureat, s-au îndreptat înspre facultăți civile, Gabriel Cornel Rus, absolvent de matematică-informatică al Colegiului Tehnic Infoel Bistrița, a susținut, cu succes, examenul de admitere la Academia Forțelor Terestre din Sibiu, specializarea  ,,Științe militare, informații și ordine publică”.

,,Îmi place foarte mult ideea de a fi militar, de la uniformă, la echipament și, de ce nu, la misiunile interne și internaționale pe care le execută Armata României. De aceea, mi-am dorit să îmbrac haina militară și sunt foarte bucuros că acest lucru se va întâmpla din toamnă”, ne-a mărturisit proaspătul student militar.

Recunoaște că a luat decizia de a se ,,înrola” în cunoscuta facultate de la Sibiu, inspirat fiind de militarii Batalionului 812 Infanterie Bistrița, batalion ce a reprezentat Armata României, cu cinste și profesionalism, în numeroase misiuni din teatrele de operații de pe planetă. ,,Binențeles că a contat, în alegerea carierei militare, tradiția militară din orașul nostru, mai ales exemplul militarilor care au participat la misiuni internaționale. Cine nu a auzit de faimoșii militari din Batalionul ,,Șoimii Carpaților”? Toată țara îi cunoaște și toți au numai cuvinte de laudă la adresa lor” ne-a mai spus Gabriel Rus. În decizia finală a cântărit și discuțiile cu profesorii de la clasă, mai ales cu profesoara de matematică care l-a încurajat constant în această privință.

În privința examenului de admitere, Gabriel Rus spune că a fost unul destul de dificil având în vedere concurența mare înregistrată la această instituție de învățământ superior. Astfel, la specializarea ,,Științe militare, informații și ordine publică”, potrivit site-ului instituției, s-au înscris 1000 de candidați dintre care 201 au fost declarați admiși, unul dintre aceștia fiind tânărul Gabriel Rus.

Pentru a face față cu succes examenului de admitere, Gabriel s-a pregătit temeinic în ultimul an de liceu la disiplinele de concurs (engleză și matematică), alături de cele pe care le-a susținut la examenul de bacalaureat. În privința probelor sportive, Gabriel spune că a început pregătirea ceva mai târziu și a fost ajutat de un fost militar care a știut să-l antreneze încât să nu aibă emoții și să treacă cu bine de acestea.

Acum, pentru Gabriel Rus urmează ultima vacanță înainte de a îmbrăca, cu mândrie, haina militară. Prietenos și altruist, nelipsit de la acțiuni de voluntariat în timpul liceului, inclusiv de la campaniile de donare de sânge, Gabriel abia așteaptă să-și cunoască colegii de an, alături de care, să ducă mai departe, profesionalismul militarilor din Armata României.

Felicitări și mult succes, Gabriel!

Cristina Rusu

Sursă foto: Gabriel Rus (arhivă personală)

 

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.