ECONOMIC

Gabriela Firea: ”Primăria Capitalei e în faliment”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că Bucureștiul se află într-o situație gravă, după ce ”s-au tăiat bani de la Primăria Capitalei”.

Firea a declarat înaintea ședinței CEX al PSD că ”acum toți suntem în faliment nedeclarat”.

”Îmi pare rău că ai mei colegi primari m-au lăsat singură anul grecut să mă bat cu știți dumneavoastră cine, pentru că unii probabil s-au bucurat că s-au tăiat bani de la Primăria Capitalei, dar acum toți suntem în faliment nedeclarat.” – a spus Gabriela Firea.

Întrebată de jurnaliști ce înseamnă ”faliment nedeclarat”, primarul general a spus că nu se mai poate asigura funcționalitatea și că această situație a fost anunțată și la cabinetul premierului Viorica Dăncilă.

”Știți ce înseamnă foarte bine. În momentul în care nu mai poți să-ți asiguri funcționarea, activitatea curentă, să-ți plătești subvențiile pentru utilitățile publice și să ții facturile neînregistrate, ca să nu intri pe aerierate, ce înseamnă?

Am vorbit cu doamna prim-ministru, am anunțat această situație și la Biroul Permanent Național ni s-a promis o întâlnire săptămâna viitoare cu doamna premier și domnul ministru de Finanțe care acum este plecat din țară. La această oră se desfășoară o discuție tehnică la Ministerul de Finanțe cu doamna secretar general și administratorii primăriilor. Situația este gravă. Mă preocupă mai mult acest subiect, pentru că dacă intră Primăria Capitalei în incapacitate de plată scade automat ratingul de țară și s-ar putea să ajungem la Consiliul Monetar.” – a mai spus Gabriela Firea.

Sursa: Pro TV