Gabriela Firea renunță la monumentul „Marea Unire”

Primarul general Gabriela Firea a dispus retragerea finanțării pentru monumentul „Marea Unire” și redirecționarea sumelor respective către alte obiective de investiții, a informat PMB, printr-un comunicat transmis marți AGERPRES.

„Dat fiind faptul că monumentul de for public în cauză, pe care Comisia pentru Centenar a Municipiului București l-a propus pentru finanțare, este un proiect aprobat în anul 2007 și care nu va putea fi inaugurat până la data de 1 decembrie 2018, întrucât lucrarea se află încă pe circuitul de avizare, la Ministerul Culturii și la Primăria Sectorului 3, primarul general Gabriela Firea a dispus retragerea finanțării acestui proiect”, a anunțat PMB.

„Singura cheltuială făcută de municipalitate în legătură cu acest proiect a fost alocarea sumei de 30.000 de euro, în 2007, pentru realizarea machetei la scara 1:10 a monumentului. În urma includerii acestei lucrări pe lista monumentelor propuse pentru finanțare de către Comisia pentru Centenar a Municipiului București, în bugetul pe 2017 a fost alocată suma de 6,5 milioane lei pentru Etapa I — ‘Realizare componente artistice din material intermediar’. Valoarea totală a monumentului ar fi fost de 42.894.360 lei, la care se adaugă TVA”, a precizat Primăria Capitalei.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.