ACTUALITATE

“Gabrielei Firea nu-i pasă că au fost bătuți și gazați oameni. Nu. Îi pasă să nu îi fie rușine în Europa”

„Nu sunt foarte în vârstă, am și copii, sunt mamă, nu vreau să-mi fie rușine când plec prin Europa“ (Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, 1 septembrie 2018). „Nu-i pasă că au fost bătuți și gazați oameni. Nu. Îi pasă să nu îi fie rușine în Europa. Pe persoană fizică, atunci «când pleacă prin Europa», pentru că, de fapt, nu dă doi bani nici pe ce zice Europa despre România, nici că investitorii ocolesc deja Bucureștiul“, comentează cofondatorul Mișcării România Împreună (RO+) Vlad Voiculescu declarațiile Gabrielei Firea de sâmbătă, 1 septembrie, după ședința Comitetului Executiv al PSD.

„Gabrielei Firea îi pasă doar că ea PIERDE: pierde popularitate pentru că oamenii sunt bătuți în orașul în care ea e primar, pierde popularitate pentru că partidul e perceput în fiecare zi de mai mulți ca ceea ce a fost dintotdeauna – o adunătură de infractori și slugile lor, pierde pentru că slujnica sa, doamna Clișeru, este pe cale să meargă la mititica“, scrie Vlad Voiculescu într-o postare pe Facebook.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a lansat un atac dur la adresa liderului PSD Liviu Dragnea, dar şi la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan, anunţând că se aştepta ca şeful partidului să îi retragă sprijinul ministrului, ştiind că România nu e văzută bine de Comisia Europeană.

„Eu am luat cuvântul şi le-am transmis colegilor mei faptul că am vorbit ieri cu Corina Creţu, care a avut o discuţie cu colegii domniei sale şi cu domnul Junker, în legătură cu situaţia din România, accentuând că ceea ce s-a întâmplat pe 10 august nu e normal, deşi sunt de acord că instituţiile statului trebuie apărate, în sensul că intervenţia jandarmeriei a fost corectă până la un punct. Au transmis că nu au fost de acord cu faptul că manifestanţi care nu au fost violenţi au fost îndepărtaţi cu gaze, trebuia extragerea celor violenţi. Aceasta, repet, a fost îngrijorarea comisarilor europeni. Eu am întrebat dacă «pot să transmit aceste lucruri sau este informal?» Mi-a dat voie să transmit asta în CEx. Bineîneţeles, suntem suverani, o ţară liberă, dar nu e normal să fim priviţi aşa de partenerii externi“, a precizat Gabriela Firea la finalul CEx-ului de sâmbătă