LIFESTYLE

Gata cu vremea frumoasă. Urmează zile friguroase, cu ploi și ninsori

De astăzi, 28 octombrie 2019, zilele frumoase din ultimele săptămâni vor fi înlocuite treptat de zile mai puțin călduroase în cea mai mare parte a țării. În plus, vor apărea precipitații în mai multe regiuni ale țării noastre, iar la munte există este posibil ca acestea să fie sub formă de zăpadă.

În Transilvania și Maramureș, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, cel mai frig va fi în intervalul 30 octombrie-2 noiembrie, când temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8-12 grade Celsius, iar cele din timpul nopții vor fi cuprinse între -2 …+2 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și în perioadele 2-3 noiembrie și 6-8 noiembrie.

În Banat și Crișana, zilele mai friguroase din următoarele două săptămâni vor fi cele cuprinse între 30 octombrie și 1 noiembrie când la amiază vor fi cel mult 12 grade Celsius, iar noaptea se vor înregistra temperaturi cuprinse între 0 și 3 grade Celsius. În aceste regiuni, există prababilitatea apariției precipitațiilor în 29 octombrie și în perioadele 2-3 noiembrie și 6-8 noiembrie.

În Moldova va fi chiar mai frig, valorile de temperatură fiind cuprinse între 7 si 10 grade Celsius, ziua,  în perioada 30 octombrie-2 noiembrie și de la -2 la +2 grade Celsius în timpul nopții.  Precipitațiile pot să apară în 29 octombrie și în perioadele 3-4 noiembrie și 6-8 noiembrie.

Și în Muntenia și Oltenia, intervalul 30 octombrie-1 noiembrie va fi cel mai mare din următoarele 2 saptămâni, cu maxime de temperatură de 8-12 grade Celsius și minime cuprinse între 2 și 5 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 octombrie și din nou în perioadele 3-4 noiembrie și 6-8 noiembrie.

Cel mai rece va fi în zona montană unde, în intervalul 30 octombrie – 1 neiembrie, maximele vor fi cuprinse între 1 și 6 grade Celsius, iar cele minime între -8…..-2 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în perioada 29…30 octombrie, atunci când -mai ales la altitudini de peste 1400 m- vor predomina ninsorile și din nou în perioadele 2-4 noiembrie și 6-8 noiembrie.

Sursă foto: Claudia Mateiciuc