ECONOMIC

George Scripcaru, vrea tren de mare viteză între Brașov și București

George Scripcaru, primarul Brașovului, dă de lucru Asociației „Axa de dezvoltare Braşov – Bucureşti – Constanţa”, relatează stiridebrasov.ro. Sunt propuse două teme de lucru pentru asociație în perioada următoare: inițierea unor discuții pentru angajarea unor specialiști pentru realizarea unui proiect comun de promovare și identificarea unei formule de mobilitate și accesibilitate.

Pe partea de mobilitate și accesibilitate, George Scripcaru spune că e vorba de o cursă rapidă între Brașov și București, simultan, fără nicio oprire. George Scripcaru, nemulțumit probabil că stă în trafic pe DN1 și de cum decurge „construcția” autostrăzii Comarnic – Brașov, spune că vrea să economisească o oră – o oră jumătate.

Vor ca această investiție să fie făcută de asociație, un demers propriu prin care ar putea să achiziționeze mijloace de transport moderne și care să fie administrate în regim propriu.

Pentru conturarea aparatului de specialitate al Asociației „Axa de dezvoltare Braşov – Bucureşti – Constanţa” și pentru dotările necesare Primăriile au convenit ca fiecare să aibă o cotizație. Brașov și Constanța vor avea fiecare o cotizație de 154.000 de lei pe an, iar Bucureștiul o cotizație cuprinsă între 2.5 și 3 milioane de lei. Sediul principal al Asociației va fi la București, iar la Brașov și Constanța vor fi sedii mai mici.

sursa: stiridebrasov.ro