POLITICĂ

George Simion: “Românii plătesc din buzunar 100 de milioane de euro politicienilor”

Candidatul mişcării unioniste la alegerile europarlamentare, George Simion, consideră drept inadmisibilă şi nejustificată alocarea de către Guvern a 100 de milioane de euro din bugetul de stat partidelor politice parlamentare, în dauna proiectelor pentru dezvoltarea României. De asemenea, George Simion atrage atenţia că suma uriaşă ar putea fi utilizată în campaniile electorale de anul acesta, iar condiţiile de înscriere în cursa electorală nu explică finanţarea la acest nivel.

“Nicăieri în Europa nu există aşa sistem de “recompensare” a partidelor politice. Din 100 de milioane de euro am putea plăti mai bine medicii, ca să nu mai fie nevoiţi să emigreze, am putea oferi olimpicilor, sportivilor şi inventatorilor susţinere materială, am putea opri depopularea satelor româneşti prin transformarea lor în sate europene, cu valorificarea potenţialului lor socio-cultural, am putea avea autostrăzi”, a declarat George Simion, candidat independent.

În Proiectul de buget de stat pentru anul 2019 au fost prevăzuţi la Autoritatea Electorală Permanentă 478.043.000 de lei pentru subvenţia partidelor politice, reprezentând o creştere de aproape 140% faţă de anul 2018.