ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, POLITICĂ, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Grant românesc pentru Republica Moldova

România va acorda Republicii Moldova un grant în valoare de 100 de milioane de euro, în cadrul ședinței comune a Executivelor, din 11 februarie curent.
Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a precizat, într-un briefing, poziția Guvernului privind utilizarea grantului:
„Proiectele spre care vor merge banii, urmează să fie convenite de ambele părți în discuții ulterioare. Eu vă pot spune acum care este intenția noastră pentru acești bani. În primul rând, ne dorim ca cea mai mare parte din această sumă să suplinească sumele alocate Fondului de Dezvoltare Regională și Locală, pornit de Guvern acum câteva luni. Aceste investiții vor genera și dezvoltare economică, și noi locuri de muncă, pentru că, pe lângă fondurile suplimentare pentru drumuri, pe care primarii le-au primit în noul buget, vor exista fonduri mult mai mari pe care primăriile le vor putea accesa din programul Satul European, spre beneficiul locuitorilor”.
Printre proiectele beneficiare de sume aferente grantului s-ar regăsi restaurarea Teatrului Național, a Sălii cu Orgă, alte incinte culturale și proiecte în domeniul mass-media.