LIFESTYLE

Grav rănit în teatrul de operații din Irak, un militar român este, de astăzi, absolvent al Facultății de Geografie

Daniel Porumb este un tânăr militar, plutonier în retragere, căruia viața i-a pregătit o neplăcută surpriză pe când avea doar 27 de ani. Aflat în teatrul de operații din Irak, Daniel a fost victima unui accident, alături de alți trei camarazi, în 14 aprilie 2007, când transportorul amfibiu blindat în care se afla, a ieșit de pe carosabil si s-a răsturnat, la aproximativ 25 km NV de Tallil. În urma acestui teribil accident, tânărul militar a rămas paralizat, dar n-a renunțat, nicio clipă, la visurile lui.

Deși luptă cu această boală de peste 10 ani de zile, Daniel Porumb a absolvit,  astăzi, Facultatea de Geografie din cadrul Universității București, pe care a frecventat-o în ultimii trei ani de zile. La festivitatea de absolvire i-a stat alături mama sa, un caporal care-l însoțește, dar și Otilia Sava, fost secretar de stat în MApN, care a notat pe Facebook următoarele:

,,Daniel Porumb participă chiar acum la ceremonia de absolvire a Facultății de Geografie din cadrul Universității București, unde a reușit performanța să se situeze al doilea în clasamentul final după 3 ani. Alături de el este doar doamna Porumb, mama lui care-i este alături oricum zi si noapte și un caporal care manevrează căruțul cu care Daniel își croiește drum în lume.

Daniel este tetraplegic de 12 ani, din ziua in care a fost grav rănit in Irak, dar asta nu-l împiedică sa meargă mai departe. Pentru că nu mai poate călători, și-a ales Facultatea de Geografie. Călătorește cu gândul și-și ia portia de libertate in cea mai dureroasă captivitate”.

Contactat de Nota BN, fostul secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului din MApN, doamna Otilia Sava  ne-a declarat, în exclusivitate, următoarele:

,,L-am văzut pe Daniel cu ochii în lacrimi, copleșit de importanța momentului și de entuziasmul sutelor de studenți  Era momentul lui de victorie, pe care ar fi vrut să-l împartă cu familia lui Kaki. Colegii erau draguți si atenți. L-au ajutat să urce pe scenă și au insistat să facă o fotografie de grup. I-am simțit empatici și umani, apropiați de suferinta lui. In ce mă privește, m-am racordat la emoțiile lui și am trăit intens cea mai mare performanță din viata lui”.

Este posibil ca imaginea să conţină: 9 persoane, persoane zâmbind, oameni stând jos şi costum