ACTUALITATE

Grupă de foc pentru România în Liga Naţiunilor

de Mihai Sărmăşan

Echipa naţională de fotbal a României care a fost cap de serie la tragerea la sorţi desfăşurată astăzi la Lausanne, a avut ghinion la tragerea la sorţi pentru Liga Naţiunilor efectuată de fostul internaţional finlandez Jari Litmanen.

Tricolorii au fost repartizaţi în Grupa 4 din Seria C, alături de Serbia, Muntenegru şi Lituania. Partidele se vor disputa tur-retur în septembrie, octombrie şi noiembrie 2018. Naţionala pregătită de Cosmin Contra a fost cap de serie, dar a fost plasată într-o grupă de foc, cu Serbia, calificată la Mondialul din Rusia, Muntenegru, care ne-a luat 4 puncte în preliminariile pentru CM 2018 şi Lituania.

Liga Naţiunilor este o competiţie aflată la prima ediţie şi care va înlocui meciurile amicale interţări urmând ca naţionalele să aibă o şansă în plus de calificare la EURO 2020, în cazul în care nu o obţin din preliminarii. Câştigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediţiei următoare, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară. Iată mai jos componenţa completă a celor 4 grupe din Liga Naţiunilor:

GRUPA 1: Scoţia, Albania, Israel.
GRUPA 2: Ungaria, Grecia, Finlanda, Estonia.
GRUPA 3: Slovenia, Norvegia, Bulgaria, Cipru.
GRUPA 4: ROMÂNIA, Serbia, Muntenegru, Lituania.