ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Grupaj știri Primăria Bistrița. Dragobete, deratizare, concurs funcție publică, alegeri CL al Tinerilor

Primăria municipiului Bistriţa anunţă administratorii asociaţiilor de proprietari şi locatari, precum şi persoanele juridice interesate că a fost declanşată Campania de deratizare. Contractele în vederea prestării acestui serviciu se pot încheia cu Serviciul salubrizare din cadrul Direcţiei de Servicii Publice, persoană de contact Maria Iordache, str. Victor Babeş, nr. 37, telefon 0756122061.

În perioada 24 februarie – 10 martie 2018, Primăria municipiului Bistriţa organizează „Târgul de Dragobete şi Mărţişor” în zona Piaţa Centrală, lângă Biserica Evanghelică. La acest eveniment sunt aşteptaţi meşteri populari din Bistriţa-Năsăud pentru a expune spre vânzare produse specifice acestei sărbători.
Termenul limită pentru înscriere este data de 20 februarie 2018.
Comercianţii pot obţine relaţii suplimentare la sediul Direcţiei de Administrare a Pieţelor sau la telefon 0263 / 212041.

Primăria municipiului Bistriţa anunţă organizarea, în data de 13 martie 2018, orele 10.00 (proba scrisă) şi în data de 15 martie 2018, orele 10.00 (interviul), concursului de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie, pe durată nedeterminată, de consilier juridic, clasa I, grad debutant la Serviciul juridic, evidenţă documente din cadrul Direcţiei administraţie publică, juridic.
Condiţii specifice de participare:
– să fie absolvent de studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în specializarea drept.
Condiţiile generale de participare la concurs sunt cele prevăzute la art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată cu modificările şi completările ulterioare.
Concursul va consta în trei probe: selecţia dosarelor, proba scrisă şi interviu.
Concursul se va desfăşura la sediul Primăriei municipiului Bistriţa, Piaţa Centrală nr. 6.
Dosarele de înscriere la concurs se depun la Primăria municipiului Bistrita, Biroul resurse umane şi organizare, în termen de 20 de zile de la data publicării anunţului de organizare a concursului, respectiv în perioada 09 februarie 2018 – 28 februarie 2018.
Anunţul şi bibliografia pentru concurs se afişează la sediul instituţiei şi pe site-ul www.primariabistrita.ro (informaţii cetăţeni – anunţuri, posturi vacante) începând cu data de 09 februarie 2018. Relaţii suplimentare se pot obţine de la Biroul resurse umane şi organizare din cadrul Primăriei Bistriţa, Piaţa Centrală nr. 6, camera nr. 8, telefon: 0263-224706, int. 118, e-mail [email protected], persoană de contact: Ionescu Iuliana, consilier superior.
Joi, 8 februarie 2018, membrii noului Consiliu Local al Tinerilor Bistriţa şi-au luat angajamentul să-şi reprezinte colegii. A început, astfel, cel de-al şaselea mandat al Consiliului Local al Tinerilor Bistriţa care este condus de o echipă formată din Pop Loredana, elevă la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” – primarul tinerilor, secondată de viceprimarii Matean Maria de la Colegiul Tehnic „Infoel” şi Nicolae Elisabeta de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, secretarul CLT fiind Mariş Carmen, elevă la Colegiul Tehnic „Grigore Moisil”.
Noua echipă şi-a prezentat şi portofoliul de proiecte, cele mai importante fiind:
– Festival CoolŢi – muzică, teatru, karaoke, expoziţii foto, desene, graffiti, întâlniri cu scriitori contemporani;
– Relaţionare prin cultură – lectură în Parcul Municipal;
– Festival de film în aer liber;
– Întâlniri gastronomice;
– Maratonul bicicletelor.