DIN TRANSILVANIA

Grupul TeraPlast Bistriţa ți-a dublat cifra de afaceri

Grupul TeraPlast Bistriţa, unul dintre principalii jucători din piaţa materialelor de construcţii, a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri consolidată de 338 de milioane lei (72,5 mil. euro), dublu faţă de perioada similară a anului trecut.

Principala contribuţie la această creştere au avut-o business-urile intrate anul trecut în portofoliul grupului, respectiv Depaco  (Wetterbest), fabrica de panouri sandwich din Serbia şi business-ul Politub.

,,Rezultatele din primul semestru al acestui an ne confirmă că am abordat strategia potrivită în 2017, prin cele trei achiziţii importante: fabrica TeraSteel din Serbia, integrarea în Grup a business-ului Wetterbest şi a activităţii Politub. Acestea au reprezentat un demers amplu de dezvoltare a portofoliului nostru, au adus plus valoare şi vor contribui semnificativ la dezvoltarea afacerilor noastre pe termen mediu, drept dovadă şi obiectivul de a ne dubla cifra de afaceri faţă de anul trecut. Evolutia profitului este în urma creșterii cifrei de afaceri, motiv pentru care în următoarele 6 luni ne vom concentra pe creşterea eficienţei business-urilor şi îmbunătăţirea marjei, în special pe segmentele de ţiglă metalică şi sisteme de apă, gaz şi canalizare”, a declarat Ioana Birta, director financiar al Grupului TeraPlast, conform produsinardeal.ro.

Dincolo de consolidarea noilor achiziții, fiecare linie de business și-a continuat creșterea organică, strategia grupului concentrându-se pe dezvoltarea reţelei de distribuţie, creşterea prezenţei în pieţele europene si dezvoltarea de noi produse.

Divizia Steel a grupului, respectiv segmentul de panouri sandwich, a generat o cifră de afaceri de 112 mil. lei. Creşterea a fost generată în special de fabrica din Serbia, de unde se comercializează produse în 8 ţări europene.

Grupul Teraplast include compania Teraplast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), subsidiarele Terasteel şi Terasteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), subsidiara Teraglass (producător de ferestre şi uşi din PVC), subsidiara Teraplast Logistic, Teraplast Ungaria (distribuitor), Depaco (producător de ţiglă metalică) şi Politub (producător de ţevi). Teraplast are în România circa 700 de salariaţi în România şi alţi 50 în fabrica din localitatea Leskovac din Serbia, pe care a inaugurat-o spre finalul anului trecut.