ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA, ULTIMA ORĂ

Grupul Teraplast vrea să recompenseze angajaţii performanţi cu acţiuni gratuite

Grupul Teraplast vrea să aloce în următoarele 18 luni un buget de 1,85 milioane lei pentru răscumpărarea a 5,15 milioane acţiuni proprii, acestea urmând să fie folosite într-un program de recompensare şi fidelizare a angajaţilor performanţi.

Propunerea va fi discutată în adunarea generală a acţionarilor din 21 septembrie. Valoarea nominală a unei acţiuni este de 0,1 lei, conform Ziarului Financiar.

Acţionarii vor vota majorarea planului de invesţitii pe 2017 al grupului, cu peste 14%, de la 84 milioane de lei, la 96 milioane de lei. Propunerea vine ca urmare a achiziţiilor făcute de către grupul Teraplast în prima jumătate a acestui an, respectiv fabrica de panouri sandwich Interlemind din Serbia, 10% din capitalul social al producătorului de țiglă Depaco şi 50% din capitalul social al Politub.

Facilitățile de producție ale companiilor din Grup sunt localizate în Parcul Industrial Teraplast, dezvoltat pe o suprafață de peste 200.000 mp, în apropiere de municipiul Bistrița. În perioada 2007-2014, Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei în dezvoltarea și modernizarea capacităților de producție, dar și în extinderea portofoliului de produse.

Începand din 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – Teraplast este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP. Firma are o capitalizare de 398 mil lei, o acţiune TRP fiind tranzacţionată în şedinţa bursieră de miercuri cu 0,46 lei, în scădere cu 1,08%.

Grupul Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania și unul dintre cei mai importanti producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor.

Vremea

Berlin Berlin Germany
Predominant  înnourat
Predominant înnourat
3°C
Vânt: 22 km/h V