ACTUALITATE

“Gust de libertate” în Piața Victoriei

La aproape o lună de la evenimentele din 10 august, mai multe persoane s-au întâlnit în același loc pentru a demonstra că sunte “mulți, uniți și puternici, și că gustul pentru libertate nu poate fi îndepărtat nici cu gaze lacrimogene, nici cu pulane, nici cu tunuri cu apă”.

Pianistul Davide Martello, cunoscut pentru faptul că cântat în multe zone de conflict din lume, a fost întâmpinat cu aplauze în Piaţa Victoriei, unde, în urmă cu aproape o lună, a avut loc mitingul diasporei, când jandarmii au intervenit în forță.

Artistul, venit cu bicicleta, a tras după el pianul, apoi s-a instalat în mijlocul protestatarilor.

Davide a purtat un tricou personalizat, iar pe pian a aşezat o mască de gaze, făcând trimitere la violențele din 10 august, când manifestanţii au fost gazaţi de forţele de ordine.

Dacă facem copii, nu vrem să ne fie frică că o să crească în sărăcie. Trebuie să fim uniţi. Conceptul European este despre oameni!“, a transmis artistul.

Într-o linişte deplină, oamenii s-au aşezat pe jos şi îl ascultau cu ochii plini de admiraţie pe pianistul Davide Martello care şi-a adus pianul şi la Bucureşti pentru a-i susţine pe români, prin note muzicale.

Cu toate că la un moment dat a început să plouă, pianistul, vizibil emoţionat, nu şi-a întrerupt recitalul. Iar oamenii i-au rămas alături.

O rugăciune într-o biserică face mai puţin dacă nu o faci din suflet, decât ce se întâmplă aici. Este o atmosferă deschisă, caldă“, spune un participant.

Artistul a ţinut să le transmită un mesaj politicienilor de la noi, aflaţi la putere.

Doar să vadă viitorul, pentru că prezentul nu durează mult”, a spus artistul.

De la ora 19:00  Davide Martello a interpretat mai multe piese în aer liber.

“Oamenii plătesc guvernanții să-și facă treaba și dacă nu-și fac treaba nu ar trebui să fie acolo”, a mai menționat artistul. 

FOTO: Octav Dragan și Bogdan Munteanu