ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, POLITICĂ

Guvern interimar în funcție până când se găsește o soluție

Președintele Klaus Iohannis a declarat că actualul guvern interimar va rămâne în funcție până se găsește o soluție la actuala criză politică:

 

„Dacă partidele nu se înțeleg, acest guvern interimar va rămâne în funcție până când se găsește o soluție”.

 

Șeful statului a remarcat gravele disensiuni ce există între partidele parlamentare:

 

„Politicienii au ajuns să aibă declarații anti-toți. Fiecare e împotriva fiecăruia. Așa nu se poate”.

 

Totodată, președintele este nedumerit de faptul că cei care au făcut o alianță pentru căderea guvernului – PSD + USR PLUS + AUR – nu au o soluție alternativă de guvernare:

 

„Am constatat ieri în Parlament un entuziasm total nemotivat în legătură cu căderea guvernului. Am observat după ce s-a încheiat moțiunea, liderii și membrii partidelor care au votat au avut diverse abordări. Au venit unii să ne spună că probabil nu se prezintă la consultări. Au dărâmat un guvern și habar n-au ce se întâmplă după. Alții au țopăit și au zis că vor să suspende președintele. Vor doar circ. Alții au venit cu texte ca și cum acum s-ar inventa coaliția și nu ei ar fi fost cei care au detonat coaliția”.

 

Drept urmare, pentru o mai bună așezare a partidelor în contextul politic, președintele a anunțat că doar săptămâna viitoare va începe consultările cu partidele parlamentare.