ACTUALITATE, ECONOMIC

Guvernul aprobă ordonanța de urgență privind înființarea Fondului Suveran de Investiții

Guvernul aprobă astăzi, în ședința de guvern, ordonanța de urgență privind înființarea Fondului Suveran de Investiții. Proiectul are avizele necesare. Viorica Dăncilă a explicat că acest instrument financiar e necesar pentru dezvoltarea economiei. Declarațiile premierului.

“Prin activitatea fondului vor fi susţinute domenii şi activităţi de dezvoltare cum ar fi: finanţarea companiilor româneşti de importanţă strategică, investiţii în industrie, investiţii în proiecte de infrastructură, creşterea competitivităţii economiei româneşti, urmărirea strategiei energetice, pieţele de capital. Sunt proiecte de anvergură pe care le putem dezvolta împreună cu alţi investitori instituţionali sau privaţi, inclusiv prin participarea în parteneriate public-privat aşa cum ne-am angajat prin programul de guvernare.

Stabilim azi cadrul general şi, apoi, printr-o Hotărâre de Guvern să fie decise condiţiile de organizare şi funcţionare a fondurilor de dezvoltare şi investiţii care se înfiinţează pe societăţi pe acţiuni în baza Legii 31/1990.

Aprobăm azi și studiul de fundamentare pentru clinica multifuncțională Doctor Calistrat Grozovici, unul din proiectele strategice de investiții care se va realiza în parteneriat public privat.

Clinica multifuncțională va asigura asistență medicală de specialitate în domeniul bolilor infecțioase, neurochirurgiei, cardiologiei, având centru de radioterapie, săli de operații, dotări pentru cazuri de urgență inclusiv heliport”.