Guvernul dă liber la credite CEC cu dobândă plătită de stat

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat că, începând de luni, pot fi accesate de la CEC credite în cadrul programului „Investeşte în tine”.

Programul ”Investește în tine” este destinat românilor care au nevoie de finanțare pentru o mai bună pregătire profesională. Tinerii cu vârsta între 16 și 26 de ani pot accesa un credit de până la 40.000 de lei, iar cei cu vârste între 26 și 55 de ani pot lua împrumuturi de cel mult 35.000 de lei.

Dacă persoana care apelează la acest împrumut este salariat, poate primi încă 20.000 de lei. Banii pot fi folosiți pentru cheltuieli în educație, sănătate, investiții imobiliare, cultură sau sport.

Potrivit Vioricăi Dpncilă, dobânda pentru aceste împrumuturi va fi suportată de la bugetul de stat, iar anii de cursuri sau de studii reprezintă perioadă de graţie.

„Banii împrumutaţi în aceste condiţii avantajoase pot fi folosiţi pentru cheltuieli în educaţie, sănătate, investiţii imobiliare, cultură, sport, efectuate de oricare dintre membrii familiei beneficiarului. Aşadar, începând de luni, oamenii pot merge la banca parteneră, respectiv CEC, pentru a accesa aceste credite”, a spus premierul.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.