Featured, ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, ECONOMIE, SANATATE

Guvernul s-a împotmolit în Taxa pe boală

Distribuire articol:

În 13 decembrie 2023 Ministerul de Finanțe face publică o Ordonanță de Urgență, anume celebra ,„ordonanța trenuleț”, prin care Guvernul a introdus noi taxe și impozite pentru români, inclusiv taxa pe boală de 10%.
 
USR este, inițial, prin vocea deputatei USR Oana Țoiu, partidul care a avertizat, încă dinainte de adoptarea în decembrie 2023 a „ordonanței trenuleț”, asupra absurdității suprataxării concediilor medicale introduse de Guvern.
 
Tot acesta, prin Oana Țoiu și Cristian Seidler, depune în Parlament o lege pentru eliminarea taxei de 10% pe concediile medicale și un amendament care corectează „ordonanța trenuleț”, care a afectat deja zeci de mii de părinți cu copii bolnavi și mii de mame care abia au născut.
 
Invocând  o analiză  – analiză, sigur, care trebuia făcută înainte de emiterea ordonanței – pentru deescurajarea abuzului de concedii medicale,  Guvernul – prin vocea premierului Marcel Ciolacu- și Parlamentul – prin comisiile sale de specialitate – au amânat luarea unei decizii în acest sens, prejudiciile, de departe, interesele a zeci de mii de bolnavi

Distribuire articol: