ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, POLITICĂ, ECONOMIC

Guvernul va aproba schema de ajutor de stat privind investiţiile în economie, a căror valoare iniţială va fi de minim 1 milion de euro

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, în debutul ședinței de Guvern de azi, că se va aproba schema de ajutor de stat privind investiţiile în economie, a căror valoare iniţială va fi de minim 1 milion de euro:

O să începem ședința de guvern, în această dimineață, cu implementarea măsurilor pe care le-am prevăzut în cadrul coaliției pentru pachetul „Sprijin pentru România”. Astfel, vom aproba schema de ajutor de stat, de care vor beneficia investițiile în economia României, a căror valoare inițială va fi de minim un milion de euro. Continuăm, deci, să dezvoltăm toate elementele de reglementare, să luăm toate măsurile necesare la nivelul Guvernului, astfel încât aceste măsuri să intre cât mai repede în vigoare și să producă efecte, așa cum ne-am asumat.

Pachetul de măsuri are o valoare de 200 de milioane de euro. Ceea ce cred că este foarte important de subliniat este faptul că aduce câteva elemente de noutate, în sensul în care dorim ca, prin aceste măsuri, să producem efect multiplicator în economia românească, să avem valoare adăugată cât mai mare și, în felul acesta, considerăm că este foarte important să ne focalizăm pe ceea ce înseamnă industria prelucrătoare, construcțiile, informatică și comunicații, HoReCa și, nu în ultimul rând, investițiile în sănătate și asistență socială.

Este, de asemenea, important de precizat că, începând de anul trecut, numărul de cereri de finanțare a crescut constant, în acest an fiind deja emise 50 de finanțări din totalul de 144, câte se află la Ministerul de Finanțe, și acestea sunt pentru firme care fac parte din industria auto, aeronautică, industria alimentară, electrocasnice, farmaceutică și, nu în ultimul rând, a materialelor de construcții.”