ACTUALITATE, LIFESTYLE

Guvernul va majora alocațiile copiilor, în mai multe etape, începând din această săptămână

După ce Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, legea care prevede dublarea alocațiilor copiilor de la 1 august 2020,  iar CCR-ul a respins sesizarea Guvernului care dorea amânarea dublării acestora, Guvernul analizează în aceste zile modalitățile de implementare a acestei legi.
Astăzi,  premierul Ludovic Orban a declarat că Executivul ar putea majora aceste alocații în etape, procentul și ritmul de creștere depinzând de prognozele economice.

Când vom lua o decizie o vom face publică. La ora actuală suntem în evaluarea posibilităților efective de a susține o creștere a alocațiilor. Ce pot să spun sigur e că vom crește alocațiile. Ne-am gândit la un mecanism de creștere a alocațiilor care să permită o creștere în mai multe etape, dar procentul și ritmul de creștere a alocațiilor depinde de prognozele pe care le facem”, a declarat Ludovic Orban, citat de digi24.ro, 

Ludovic Orban a refuzat să avanseze un procent cu care vor fi majorate alocațiilor, declarând că: „Să păstrăm sensul legii, dar să realizăm acest lucru în etape, în funcție de resursele financiare pe care le avem. Nu se poate lua o decizie fără un studiu de impact. Cert este că le vom crește alocațiile”.

Potrivit surselor Digi24, în această săptămână, Executivul ar urma să crească, în primă etapă, alocațiile copiiilor cu un procent cuprins între 10 – 20%. . Este de așteptat să se ajungă la dublarea acestora într-un termen cuprins între 2 și 5 ani. copiilor.

De precizat că, alocațiile copiilor au fost majorate la 1 martie 2019, de la 84 la 150 lei (copiii în vârstă de 2-18 ani) și de la 200 la 300 lei (în cazul copiilor de până la 2 ani).

Sursă foto: https://www.zdg.md/