ACTUALITATE, POLITICĂ

Guy Verhofstadt, președintele grupului ALDE, către Dăncilă: „Nu urmați exemplul prost al Ungariei și al Poloniei“

Președintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, i-a cerut, miercuri, premierului Viorica Dăncilă să nu urmeze „exemplul prost al Ungariei și Poloniei” și să țină cont de recomandările Comisiei de la Veneția în planul modificărilor legislative din Justiție.

Verhofstadt a insistat asupra faptului că „lupta împotriva corupției trebuie întărită și nu slăbită“ și a cerut o detaliere a rapoartelor „care vin din România“ privind monitorizarea situației statului de drept.

„România are două problem: corupția și serviciile secrete. România trebuie să combată mentalitatea veche a securității. Slăbirea luptei împotriva marii corupții și subminarea procurorilor aș zice că e un stil Orban-Kaczyński, nu e modul în care liberalii guvernează și pot să vă dau un sfat, doamna prim-ministru: nu mergeți pe calea proastă și nu urmați exemplul prost al Ungariei și al Poloniei. Urmați recomandările Comisiei de la Veneția, pentru că lupta împotriva corupției trebuie întărită și nu slăbită“, a declarat, în plenul Parlamentului European, Guy Verhofstadt.

În acest context, Verhofstadt a ținut să precizeze căpunctul de plecare pentru România a fost foarte dificil, de aceea s-a instaurat MCV“. „Suntem îngrijorați de rapoartele care vin din România și vrem o detaliere nu pentru că suntem împotriva României, ci pentru că susținem România. Așteptăm și recomandările Comisiei de la Veneția și este important să aflăm mai multe despre Serviciul de Informații din România, așteptăm ca și președintele României să ne informeze despre lucrurile din România”, a mai declarat președintele grupului ALDE în Parlamentul European.

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Predominant senin
Predominant senin
9°C
Vânt: 0 km/h VNV