ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Handbal feminin, Cupa EHF: HC Zalău luptă în Turcia pentru o semifinălă 100% românească

de Mihai Sărmășan

HC Zalău încearcă astăzi, de la ora 16:00, să o urmeze pe SCM Craiova în semifinalele Cupei EHF la handbal feminin, după manșa retur cu Kastamonu Belediyesi (Turcia).  Jocul se desfășoară în Turcia și se reia de la scorul de 29-28 pentru reprezentanta României.

Kastamonu Belediyesi este una din surprizele Cupei EHF, în condițiile în care a reușit să se califice în sferturi după ce a câștigat o grupă cu Viborg și Byasen. Formația daneză s-a calificat între timp în semifinale, fapt care întărește performanța reprezentantei Turciei. Parcursul echipei Kastamonu până în această fază a competiției nu este deloc întâmplătoare, întrucât din lot fac parte nu mai puțin de 10 jucătoare străine.

Nu sunt handbaliste de top, dar câteva cochetează și cu echipe naționale. Gruparea turcă nu a pierdut în acest sezon nicio partidă pe teren propriu, ba câteva jocuri le-a câștigat într-o manieră impresionantă, 36-29 cu Vac (Ungaria) și 28-15 cu Viborg.

HC Zalău a plecat în avantaj în Turcia, după ce a refăcut un handicap de 5 goluri în partida tur. Înaintea jocului retur, gruparea ardeleană a primit însă o lovitură teribilă. Antrenorul Gheorghe Tadici a fost suspendat de EHF după ce a fost descalificat la meciul tur, astfel că nu va putea sta pe banca tehnică. Din start, acest lucru reprezintă un dezavantaj, întrucât antrenorul nu-și mai poate impulsiona elevele în timpul partidei, nici măcar schimbările nu le poate dicta.

Din fericire, echipa nu are probleme medicale și este impulsionată de performanța Craiovei, care s-a calificat spectaculos în semifinalele Cupei EHF la handbal feminin, sâmbătă, după ce a învins în deplasare puternica formaţie rusă HC Lada Togliatti cu scorul de 26-23 (14-8), în manşa secundă a sferturilor de finală ale competiţiei. În tur, Lada se impusese în Bănie cu scorul de 25-23. De altfel, dacă HC Zalău rezistă în Turcia, atunci cele două reprezentante ale României se vor întâlni în semifinalele competiției.