ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Handbal feminin: Lotul secund al naționalei feminine se va baza pe 3 handbaliste de la CSM Bistrița

CSM Bistrița trimite trei jucătoare în stagiul de pregătire de la Izvorani. Szabó Szilvia, Alexandra Mihaela Orşivschi și Daniela Rațiu vor fi testate timp de osăptămână de către selecționerii Ambros Martin și Horațiu Pașca.

Handbalistele noastre, alături de alte 16 jucătoare din campionatul intern vor participa la un cantonament în perioada 15-20 aprilie.
Acțiunea de la Izvorani reprezintă reînființarea lotului B al României, după o perioadă de timp în care acesta nu a mai activat.
Clubul nostru va mai fi reprezentat la lot de fizioterapeutul Cătălin Rațiu.

Horațiu Pașca – antrenorul secund al naționalei de senioare a României (tehnicianul CSM Bistrița ) a declarat că acest lot este ,,o anticameră a lotului național A”, fiind compus din jucătoare cu reale calități, care oricând pot fi în vederea antrenorilor pentru lotul A.

Pașca spune că staff-ul naționalei își doreste ca ,,din ce în ce mai multe sportive să fie pregătite și să cunoască sistemul și folosofia de joc a echipei naționale de senioare, pentru ca la nevoie, ele să fie 100 % pregătite și sa nu mai aibă nevoie de o perioadă de adaptare”. Acțiunea face parte dintr-o strategie de pregătire și dezvoltre a lotului național de handbal – senioare pe termen mediu și lung.

sursa: facebook CSM Bistrița