Uncategorized

Handbal feminin: SCM Râmnicu Vâlcea cucerește SUPERCUPA ROMÂNIEI. VIDEO

de Mihai Sărmășan

Campioana en-titre la handbal feminin, CSM Bucureşti, a pierdut sâmbătă, la Sala Polivalentă ,,Ioan Kunst Ghermănescu” din București, Supercupa României, după ce fost învinsă de formaţia SCM Râmnicu Vâlcea, scor 33-31, după patru reprize de prelungiri. Duelul a fost o reeditare a finalei Cupei României din 2018, care însă a fost câştigată  de CSM Bucureşti (scor 29-22).

De această dată însă, CSM a avut probleme serioase în faţa motivatei echipe vâlcene, care a dominat meciul până în minutul 57. Aflat la debutul pe banca SCM, antrenorul Florentin Pera a acuzat unele decizii de arbitraj şi a ţipat la observator, fiind penalizat. Finalul a fost incendiar, cu egalitate după 60 de minute, 21-21, şi s-a intrat în prelungiri.

Şi Magnus Johansson, tehnicianul de la CSM, a reclamat decizii de arbitraj, primind cartonaş galben în prima repriză a prelungirilor. Tensiunea s-a menţinut şi în cele două reprize de prelungiri, cu goluri spectaculoase şi duelul Neagu – Glibko în prim-plan, plus intervenţii ale portarilor Grubisici şi Dumanska, dar egalitatea a persistat, 26-26, urmând încă două runde de câte cinci minute.

,,Aţi fost mai bune tot meciul. Dumnezeu ne va ajuta să câştigăm”, le- a spus Pera jucătoarelor sale înaintea reintrării pe teren. SCM Râmnicu Vâlcea a ţinut cu dinţii de fiecare minge şi a câştigat Supercupa în faţa mult mai titratei campioane CSM Bucureşti. Fizic, Vâlcea a arătat mai bine, iar în ultimele minute a reuşit să facă sprintul decisiv, 33-31. Ar mai fi de remarcat faptul că Glibko a marcat două euro-goluri, iar în prelungiri pivotul Petrovic a  făcut ce a vrut pe semicercul campioanei.

CSM Bucureşti nu a mai pierdut un trofeu pe plan intern din august 2015, când HCM Baia Mare a învins-o în Supercupa României. Este greu de spus acum dacă Vâlcea va reuşi să pună probleme echipei CSM Bucureşti şi în Liga Naţională, dar în mod cert vom avea cel puţin o formaţie care o poate ţine sub presiune, după două sezoane în care ,,tigroaicele” au defilat.

În stagiunea 2018-2019, CSM Bucureşti va juca  în grupele Ligii Campionilor, în timp ce echipa SCM Râmnicu Vâlcea în Cupa EHF.

La masculin, tot sâmbătă, Supercupa a revenit campioanei Dinamo Bucureşti, care s-a impus în faţa celor de la HC Dobrogea Sud, cu scorul de 31-26 (16-17).

sursa foto și video: facebook TVR pagina oficială