Uncategorized

Horațiu Pașca, antrenorul secund al naționalei de handbal feminin: “Vă lăsăm pe voi să vă bucuraţi, noi o luăm de la capăt!”

de Mihai Sărmășan

Horaţiu Paşca, antrenorul secund al naţionalei de handbal și principal la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, a vorbit, în direct la ProSport Live, despre secretele din spatele victoriei cu Norvegia. Analiza adversarului, împreună cu pregătirea strategiei sunt principalele argumente.

România a reuşit o victorie încântătoare în ultimul meci din faza grupelor a Campionatului European de handbal feminin. Elevele antrenate de Ambros Martin s-au ridicat la un nivel foarte ridicat şi s-au impus la o diferenţă considerabilă, 31-23. La mai puţin de 24 de ore de la accederea în Main Round, Paşca a scos la iveală secretele succesului.

A fost o victorie muncită, pe care o pregătim de mult. O să vă lăsăm pe voi să vă bucuraţi, noi o luăm azi de la capăt. Avem antrenament de la 18 şi ne vom pregăti pentru Olanda. Meciul cu Norvegia e istorie. Fetele care au jucat aseară vor face recuperare, iar celelate se vor pregăti normal. De mâine avem antrenamente normale cu toată echipa. Avem 3 zile de pauză, nu ştiu dacă e mult sau puţin, dar sper să ne recuperăm.

În primul rând, când am plecat la Campionatul European, ne-am dorit ca forţa grupului şi apărarea să fie atuurile noastre. Agresivitatea din apărare ne-a făcut să conducem echipele cu 9 goluri diferenţă. Cu o apărare foarte bună, poţi câştiga orice meci. În atac am fost foarte lucizi, a declarat Paşca.

Norvegia este redutabilă în axul central, iar blocarea zonei a facilitat victoria: Axul central al Norvegiei era principalul pericol. Am încercat să le obligăm să arunce de la distanţă, pentru că nu e punctul lor forte. Am avut şi o Dumanska în mare formă, a încheiat Paşca.